Okładka książki - Chorwacka przystań

Chorwacka przystań

Inne wydania:

Twórczości autorstwa Pani Anny Karpińskiej do tej pory nie miałam okazji poznać.

Rozpoczęłam czytanie jej powieści najpierw od książki pt. ''Chorwacka przystań''
( tom. 1), gdyż chciałam poznać, o czym pisze autorka i czy potrafi na tyle mnie zainteresować, że mogę ponownie przeczytać jej powieści, które na pierwszy rzut oka prezentują się nawet ciekawie.

Przyznam, że mamy do czynienia z bohaterką określiłabym, jako ma bardzo mocny charakter i jest uparta w dążeniu do upragnionego przez nią celu. Ceni ona sobie komunikatywność, momentami jest nieco zwariowana, nie lubi nudy podczas przeprowadzonych z nią rozmowach.

Czy nagły i niespodziewany wyjazd do Chorwacji zmieni dotychczasowe życie Anny do góry nogami?

Pomysł na napisanie tej powieści uważam za dobry, ale z czasem, gdy zapoznaje, się z tą historią można się nieco pogubić w niej.

Dużym plusem jest to, że występują dialogi w konstruowanych tekstach oraz za stworzeniem ciekawie obrazujących opisów prezentacji Chorwacji, o której wielu z nas wie jedynie z zamieszczonych informacji telewizyjnych oraz trwających od czasu do czasu audycji radiowych o tematyce podróżniczej.

Z przyjemnością przeczytam kolejną książkę autorstwa Pani Anny Karpińskiej.

Informacje dodatkowe o Chorwacka przystań:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2012-07-19
Dodał/a opinię: Emilly26

Zobacz opinie o książce Chorwacka przystań

Kup książkę Chorwacka przystań

Zostań ze mną
Anna Karpińska0
Okładka ksiązki - Zostań ze mną

Matka i jej niemal czterdzieści lat temu oddana do adopcji córka zaczynają się do siebie zbliżać. Ale w życiu nic nie jest proste. Droga do pojednania...

Chorwackie powroty
Anna Karpińska0
Okładka ksiązki - Chorwackie powroty

"Chorwackie powroty" to druga część debiutanckiej powieści Anny Karpińskiej "Chorwacka przystań". Po dziesięciu latach autorka wróciła do swojej...