Co byście zrobili gdyby wpadł wam w oko niebezpiecznie tajemniczy facet? A chwile potem dowiedziała byś się że już go znasz? Uwierzyła byś?
„Choć wcześniej więził mnie w żelaznym uścisku, teraz trzymał moje ramiona delikatnie, wręcz jakbym miała się rozkruszyć.”
Książka „Cień. Mroczna pokusa” została wydana w 2020r. Jej autorką jest Marika Ciok. Technik cyfrowych procesów graficznych i studentka politologii. Obecnie pracuje jako bibliotekarka i bardzo lubi swoją prace. W wolnej chwili lubi czytać książki jak i fotografować, z miłości do Harrego Pottera zbiera związane z nim gadżety. Kolekcjonuje również zakładki do książek. Kobieta obecnie kończy pisać thriller „Syndrom” oraz pracuje nad kolejnymi przygodami bohaterów książki „Cień. Mroczna pokusa”.
Evelyn jest zwykłą nastolatką, ma masę przyjaciół, kochającą rodzinę i całkiem udane życie. Uczy się dobrze i nie czuje potrzeby szukania sobie drugiej połówki. Wszystko się zmienia pewnego dnia gdy do jej klasy trafia nowy uczeń. Dziewczyna zaczyna interesować się tajemniczym uczniem. Gdy okazuje się że on też jest nią zainteresowany jej spokojny świat zmienia się do poznania. Gdy Evelyn i Lucas spędzają czas we dwoje, dziewczyna mimo czasu spędzonego z chłopakiem ma więcej pytań niż odpowiedzi. Czy to możliwe żeby już go znała?
Książka pełna fantastycznych istot, miłości, walki, tajemniczych snów czy okazujących się prawdą mitów, to coś co zdecydowanie trzeba przeczytać. Podeszłam do niej z wielką radością bo kocham fantastykę i na szczęście się nie zawiodłam. Niesamowicie wciągająca książka, mimo że w tak cienkiej powieści wiele się zdążyło wydarzyć, nie czuje się przytłoczona informacjami, a wręcz nie mogę się doczekać kolejnej części.
Wydawnictwo: Wieża Czarnoksiężnika
Data wydania: 2020-07-23