Okładka książki - Cień pamięci

Cień pamięci

Czy zdarzyło się wam kiedyś zapodziać gdzieś klucze, telefon, wizytówkę, karteczkę z ważną informacją. A gdyby to było codziennością? Czy zastanawialiście się nad tym, co zrobicie gdy wasi bliscy zniedołężnieją lub ciężko zachorują? Anabelle ma dopiero 52 lata, a już od jakiegoś czasu cierpi na Alzheimera. Jej mąż ginie w wypadku samochodowym. I teraz jako wdowa, Anabelle będzie musiała radzić sobie z chorobą sama, a może pomoże jej córka Lily, z którą nie ma zbyt dobrych relacji? Pojawi się również czerwone pudełko, które skrywa pewne tajemnice z przeszłości. Książka wzrusza i porusza tak ważny problem jakim jest choroba Alzheimera (ale i nie tylko taka), która może dotknąć niejednego z nas. Pozwala lepiej zrozumieć tę chorobę, obala pewne mity z nią związane, opowiada o człowieku chorym, któremu zostaje odebrane wszystko, co kochał, co pamiętał i co wiedział. Autorka pokazała jak ważne jest to, by pogodzić się z przeszłością, wybaczyć innym, a przede wszystkim samemu sobie. Książka na długo pozostanie w mojej pamięci.

Informacje dodatkowe o Cień pamięci:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-07-11
Dodał/a opinię: izabela81

Zobacz opinie o książce Cień pamięci

Kup książkę Cień pamięci