Dawniej aranżowane małżeństwa cieszyły się ogromną popularnością. Łączono niezamężne potomstwo, nie pytając ich o zdanie, licząc na zyski lub połączenie biznesów.
W tej powieści ofiarami zmowy dwóch wpływowych rodzin są Julianne i Austin. Dwoje młodych, silnych, charakternych ludzi zostaje wmanewrowane w związek, który im nie odpowiada. Panna Rothwell jest śliczną dziewczyną, marzy o prawdziwej romantycznej miłości, kochającym mężu, dzieciach. Kandydat na męża wybrany przez ojca nie wzbudza w niej przyjaznych uczuć, tylko wywołuje u niej niechęć i rozdrażnienie.
Dankworth jest przystojny, pewny siebie i ma specyficzne upodobania erotyczne. Kobiety są dla niego tylko narzędziem do osiągnięcia zaspokojenia, mają być uległe i wykonywać polecenia.
Szantażowana Julianne wychodzi za mąż i już po pierwszej nocy zaczyna tego żałować.
Co wydarzyło się w noc poślubną? Dlaczego małżonkowie się unikają? Jaką mroczną tajemnicę o sobie ukrywa ten mężczyzna o sobie? Jaki układ zawierają młodzi i czy usatysfakcjonuje on obie strony?
Dawno nie zafascynowała mnie żadna książka do tego stopnia, że w niecałe popołudnie ją skończyłam nie robiąc sobie nawet krótkiej przerwy na łyk herbaty. Byłam jak w transie, a strony przewracały się w ekspresowym tempie.
Uwielbiam takie historie, które od początku mnie zaciekawiają sprawiając, że wczułam się w zaczytywaną treść i bardzo przeżywałam co spotykało główną bohaterkę. Kibicowałam jej, chciałam by wreszcie jej pokręcony mąż przejrzał na oczy, obdarzył ją uczuciem i dostrzegł jak bardzo krzywdzi swoją drugą połówkę.
Drażniła mnie postawa Austina, jego chamstwo, nieczułość i sprawianie bólu. Wiele razy chciałam nim potrząsnąć lub przyłożyć mu pięścią.
Zapewniam, że lektura was nieraz zszokuje, nawet może i zniesmaczy, jednak znajdziecie też tu kilka naprawdę namiętnych, mega gorących, wywołujących rumieńce na twarzy scen zbliżeń.
Fabuła jest dynamiczna, pełna zaskakujących wątków, ocieka tajemniczością, seksem i miłością. Czegóż chcieć więcej od dobrej książki. Znalazłam tu wszystko czego szukam i oddałam jej serce.
Zachęcam do sięgnięcia po powieść. Przekonajcie się sami.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2021-09-29
Izabela Hebda
Porachunki. Intrygi. Brutalność. Zaufanie. Seks. Miłość. Abigail zawsze zdobywała to, co chciała, nie patrząc na uczucia innych, ale zmieniła się. Pogodziła...
Przygotujcie się na burzliwą przeprawę!Autorka bestsellera "Wyścig z życiem" w nowej, mroczniejszej odsłonie! Dwudziestotrzyletnia Klara Wysocka postanawia...
Mogłem chociaż tego dnia darować sobie to wszystko, jednak nie potrafiłem. Niczego jej nie obiecywałem. Dobrze wiedziała, jak to wszystko będzie wyglądać, a teraz próbuje wzbudzić we mnie poczucie winy.