Okładka książki - Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa

Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa

Niezwykle szczera opowieść o życiu w żydowskiej rodzinie, o tym jak ciężko jest się odnaleźć gdy ta rodzina nie jest jak z obrazka i o tym, jak często musi się błądzić przez całe życie aby w końcu trafić na tą właściwą ścieżkę. Dzięki lekturze tej książki możemy wniknąć głęboko w środowisko ortodyksyjnych Żydów. Wprost nie do uwierzenia jest to, jak wielki nacisk kładą na praktyki religijne, które dla nas mogą być kompletnie niezrozumiałe- np. zakaz rwania papieru toaletowego na kawałki w szabas. Z jednej strony dzięki tym surowym zasadom, małżeństwa w ich środowisku nie zdradzają się, dzieci nie są bite, a żebrak zawsze znajdzie miejsce przy stole w ich domu. Ale z drugiej strony na przykładzie Revy Mann możemy zobaczyć jak wielce nieszczęśliwą była kobietą, której mąż nie okazywał czułości, a akt miłosny traktował jak obowiązek. Naprawdę warto przeczytać, aby zdać sobie sprawę że istnieją tak mocno odmienne od naszej kultury i religie.

Informacje dodatkowe o Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa:

Wydawnictwo: Cyklady
Data wydania: 2010-09-28
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 978-83-60279-44-1
Dodał/a opinię: Dorota Karolina Dęga

Zobacz opinie o książce Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa

Kup książkę Córka rabina. O seksie, narkotykach i ortodoksyjnych Żydach opowieść prawdziwa