ℂó𝕣𝕜𝕒 𝕫𝕚𝕖𝕞𝕚
Pierwsze, co się rzuca w oczy to okładka. No jest po prostu tak piękna, że nadal mam ją pod ręką i się napatrzeć nie mogę 😁
Drugie, to treść.
Wciągająca, magnetyczna, magiczna, wzruszająca i piękna jednocześnie.
Życie w zgodzie z matką naturą i własnym rytmem wydaje się tak odległe teraz, w obecnych czasach gdzie zewsząd nas otacza elektronika.
To była piękna przygoda móc się przenieść w czasie, gdzie ludzie jeszcze wierzyli w magię i siłę natury, gdzie potrafili żyć z nią w zgodzie i harmonii.
To kolejna książka w ostatnim czasie, w której są dwie osie czasowe.
Głównymi bohaterkami są kobiety lecz i mężczyzn tu nie brakuje.
Weronika prezentuje czasy współczesne jednak mieszka w dawnym domu swojej babci i potrafi słuchać kamieni.
Freya żyła sto lat wcześniej, również miała dar by potrafić słyszeć historie przez kamienie opowiadane.
Obie kobiety łączy również przyjaźń ze zwierzętami, co ciekawe, takimi samymi gatunkami.
Bardzo dużo tu miłości, trudów życia i rodzinnych więzi.
Tajemnic i przyrody
Pojawiają się też wątki mitologii nordyckiej - ku mojej uciesze 💛
Nie brakuje także intryg i śmierci.
Historia jest tak magiczna, że nie mogłam się od niej oderwać.
Los nie obszedł się delikatnie z Freyą ale dziewczyna się nie poddawała i walczyła o swoje.
Później los dwóch kobiet, Frei i Weroniki łączy się i choć nie jest napisane to wprost, to biorąc pod uwagę to, że Weronika rzeźbi i kamień do niej przemawia, myślę, że jednak Freya miała z nią więcej wspólnego niż nam się wydaje.
I nie tylko ona, Piotr także 😁
Czy Weronika odkryje sekret Frei?
Co kryje starsza Pani, Felicja?
Jakie tajemnice skrywają mury Pałacu i jaskinie w lesie?
Polecam Wam serdecznie tą przepiękną przygodę 🌹
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-07-26
Bookszonki
Bianka nikogo i niczego nie kocha bardziej niż muzyki. Gdy pewnego dnia jej rodzina staje na krawędzi bankructwa, dziewczyna zgadza się przyjąć niecodzienne...
Kiedy Laura trafia do urokliwej cukierenki, której właścicielka od lat ręcznie wyrabia pachnące łakocie, nie może oprzeć się magii tego miejsca...