Okładka książki - Czarna wdowa

Czarna wdowa

Kiedy życie sprawia, że spadamy na dno, próbujemy znaleźć wsparcie w najbliższych, rodzina to siła tylko niestety czasami nawet osoby, które powinny być nam bliskie, potrafią skrywać swoje mroczne tajemnice.
Kiedy Heinrich Vogel postanowił pojechać do Budziszyna, czyli miejsca, gdzie wychowała się jego mama, nie spodziewał się tego, że uruchomi tym lawinę zdarzeń. Już na samym początku swojego pobytu ginie pewien robotnik budowlany, a w toku śledztwa komisarz Kurtz odwiedza Heinricha z podejrzeniem, że jest w tę sprawę zamieszany.
Przyznam, że nie mogłam doczekać się dalszych losów tego barwnego bohatera, życie zdecydowanie go nie oszczędza i nigdzie nie może zaznać spokoju. Jadąc do rodzinnej miejscowości swojej mamy, miał poczuć się wreszcie jak u siebie, niestety stał się intruzem, osobą, która nie powinna się tam znaleźć. Po raz kolejny okazało się, że wsparcie ma jedynie w swojej partnerce, która zjawiła się w jego życiu przypadkiem i chociaż żadne z nich nie dąży do poważniejszych deklaracji oraz stałego związku to zawsze mogą na siebie liczyć. Czytając, czułam się częścią tej historii, przeżywałam to wszystko z bohaterami i rozumiałam wszystkie ich emocje, wydarzyło się tutaj naprawdę dużo, i sporo tajemnic się wyjaśniło. Jest to zdecydowanie historia do przeczytania na raz, mnie wciągnęła bardzo, jest tutaj dużo smutku i życiowej niesprawiedliwości, jedna sytuacja pociągnęła za sobą szereg innych, dobrzy ludzie musieli cierpieć przez tych złych. Mamy tutaj również przykład bezwarunkowej miłości, dla której można zrobić wszystko, jest to bardzo piękny wątek, kuzynka Vogla od początku miała trudniej w życiu, ale bardzo chciała kochać i być kochaną, niestety każde ze swoich szczerych uczuć okupiła łzami.
Jak zawsze pojawiła się zagadka, tajemnica, której nie mogłam odgadnąć i dzięki temu z zapartym tchem czekałam na zakończenie, które mnie mocno zaskoczyło, ale dzięki niemu będę pamiętać te historie dłużej i czekać ze zniecierpliwieniem na to, co będzie dalej.

Informacje dodatkowe o Czarna wdowa:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-09-25
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Czarna wdowa

Kup książkę Czarna wdowa

Był udzielnym księciem na włościach. Decydował o wszystkim. Podobno zawsze był wrednym dzieciakiem.

Najgorszym uczuciem jest żal, że już na coś za późno.

Więcej cytatów z tej książki

Przeprawa
Marek Stelar0
Okładka ksiązki - Przeprawa

Świnoujście, zima, jaka nad morzem rzadko się zdarza. Bałtyk skuty lodem, mroźny północny wiatr i cofka. Aspirant Gośka ,,Margerita" Podrzycka obejmuje...

Sekta
Marek Stelar0
Okładka ksiązki - Sekta

CO MUSI SIĘ STAĆ, ŻEBY CZŁOWIEK ZMIENIŁ SIĘ W POTWORA? Jesień 2020 roku. Nadkomisarz Rędzia prowadzi sprawę morderstwa: w opuszczonych pomieszczeniach...