Okładka książki - Czas na miłość

Czas na miłość

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA

Marcin nie ma szczęścia w miłości. Te kilka związków, w które się zaangażował kończyło się zdradą po stronie dziewczyn, a on po każdym z nich coraz bardziej zamykał się w sobie.

Paradoksalnie dopiero wtedy, gdy postanowił podejść do życia tak jak jego przyjaciel los szykuje dla niego niespodziankę. Jednak nie do końca odpowiedzialne zachowanie i wymknięcie się bez słowa z mieszkania nowopoznanej dziewczyny sprawia, że Gosia nie ma ochoty na ponowne spotkanie. Zdanie zmienia dopiero po namowach przyjaciółki, Majki oraz jej partnera a przy okazji przyjaciela Marcina, Piotrka.

Jednak jak się ma pecha to na całej linii i z lekkiego oddalenia Gosia widzi coś, co zostaje przez nią źle zinterpretowane, co sprawia że rezygnuje ze spotkania z Marcinem. On, chcąc się wytłumaczyć nie rozgląda się na boki i… wpada pod samochód…

Czy Marcin przeżyje wypadek?

Co sprawiło, że Gosia zmieniła zdanie?

Odpowiedzi  na te i inne pytania znajdziecie właśnie w tej książeczce.

Marcin na swoje nieszczęście ma duszę romantyka piszącego wiersze, ale trafia na dziewczyny, dla których akurat to nie jest najważniejsze.

W sumie tylko dzięki „upartemu” przyjacielowi po każdym nieudanym związku dochodzi do siebie. I choć za każdym razem zarzeka się, że więcej nie da sobie złamać serca to jednak serce ma na ten temat swoje zdanie i „ładuje” Marcina w kolejny związek.

Mamy tu zatem doskonały przykład walki serca i rozumu. W przypadku romantycznej duszy przeważnie wygrywa to pierwsze, ale zawsze jest nadzieja, że czasami zwycięży rozum.

Muszę się też przyczepić do pewnego detalu.

Choć historia jest opowiedziana z punktu widzenia Marcina to ma jednak fragmenty z perspektywy innych postaci wliczając w to narrację trzecioosobową. Zabrakło mi właśnie tego… hmmm… akcentu informującego o zmianie narratora.

Wróćmy jednak do samej książki…

To dobrze napisana historia o młodym człowieku, który na swoje nieszczęście trafia głównie na materialistki.

Jeżeli chcesz popatrzeć na związki damsko-męskie z kilku różnych perspektyw jest to książka dla Ciebie.

Za egzemplarz do recenzji dziękuję Autorce

Informacje dodatkowe o Czas na miłość:

Wydawnictwo: Urszula Cop
Data wydania: 2022-04-04
Dodał/a opinię: easosnowska

Zobacz opinie o książce Czas na miłość

Kup książkę Czas na miłość