„Czekaj na mnie. Tutaj" to moje drugie spotkanie z Kathinką Engel. I uważam je za udane. Pod piękną okładką kryje się bardzo dobra powieść obyczajowa. Powiedziałabym, że jest to powieść dla młodzieży, ale na pewno spodoba się ona także dorosłym czytelnikom, którzy lubią taki gatunek. Tym razem poznajemy historie Malika i Zeldy. Dziewczyna pochodzi z bogatej rodziny, która za wszelką cenę chce wydać ją za jakiegoś bogatego mężczyznę. Dzięki temu, że zgadza się na to, by matka umawiała ją na randki z chłopakami, Zelda może studiować i właśnie tam poznaje Tamsin, z którą od razu się zaprzyjaźnia. Pewnego razu, gdy przyjaciółka proponuje jej wspólny wypad nad jezioro, Zelda poznaje tam Malika. Za nim jednak, ciągnie się kryminalistyczna przeszłość. Błędy jakie popełnił w życiu, sprawiły, że teraz pragnie za wszelka cenę się zmienić i szkoli się na kucharza, by móc godnie żyć. Wszystko im mówi, że nie mogą się ze sobą być, jednak miłość nie wybiera i trafiła właśnie ich. Tylko czy uda się im pokonać przeciwności losu.
Ta książka naprawdę mnie wciągnęła. Do tego stopnia, że nie mogłam jej odłożyć dopóki nie przewróciłam ostatniej kartki. Wiedziałam już podczas lektury pierwszego tomu, że historia Zeldy będzie ciekawa i moje przeczucia się sprawdziły. Historia Zeldy oraz Mailka jest jedną z tych historii, gdzie poczujemy ciepło na sercu już od pierwszych stron. Poczujemy miłość głównych bohaterów oraz naszą miłość do nich.
„Czekaj na mnie. Tutaj” to świetna powieść, która sprawi, że wasze serce zabije szybciej. Niezwykle ciepła opowieść o dwójce ludzi, którzy nie powinni być razem, ale walczyli o uczucie, które ich połączyło. Bardzo wam ją polecam! ❤️
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-04-15
Tytuł oryginału: Halte mich. Hier
Tłumaczenie: Emilia Skowrońska
Małgosia Szydlak
Dajmy szczęściu drugą szansę! Pierwszy tom bestsellerowej serii. Dla niej to nowy początek, dla niego - pierwsze kroki na wolności.Tamsin przenosi się...