Okładka książki - Czerń rubinu

Czerń rubinu

"Luiza przysłuchiwała się ich dyskusji i czuła narastający z dnia na dzień niepokój. Miała wrażenie, że świat wokół niej staje się coraz bardziej mroczny i pogrąża się w szarości, a ona sama dusi się w odmętach własnego umysłu."

Luiza już od dziecka czuła i miała wrażenie, iż świat wokół niej jest inny. Nie pasowała do rodziny ani otoczenia. Widziała i słyszała rzeczy, które innym się nie śniły nawet. Spotkanie tajemniczego nieznajomego rozjaśniło jej dotychczas panujący wokół mrok. Dot dowiaduje się o istnieniu świata, w którym tacy jak ona są podziwiani i trzymają się razem. Niestety szczęście nie trwa długo, widmo zbliżającej się wojny burzy spokój. Luiza wraz z najpotężniejszym Wojownikiem — Dawidem Drwalem starają się zapobiec walkom.

Czy im się uda? Jakie tajemnice odkryje o sobie dziewczyna?

Zakochałam się w naszych głównych bohaterach Luizie i Dawidzie. Cóż to za wybuchowa para. Drwal z początku tajemniczy i niedostępny pokazał również swoją drugą twarz. W opiekuńczej wersji spodobał mi się bardzo. 😅 Takiego ochroniarza sama chętnie bym przygarnęła. 😈 Z kolei Luiza jest dla mnie totalnym zaskoczeniem. Nie spodziewałam się po niej pewnych rzeczy. Z każdą kolejną stroną odkrywałam jej tajemnice i byłam w coraz większym szoku. Zaczęłam ją również podziwiać. I bardzo ciekawa byłam, co też jeszcze nam zafunduje. 🤩

Od dawna miałam chęć na przeczytanie tej książki. Odstraszała mnie ilość stron, zupełnie niepotrzebnie. Wykreowany świat przez autorkę pochłonął i wciągnął mnie na całego. Całkowicie zatraciłam się w przedstawionej fabule. Z zapartym tchem śledziłam losy bohaterów. Wręcz nie mogłam się oderwać. 😳

Klaudia za zakończenie mam ochotę Cię uszkodzić. 😂 Tak nie można robić, to się nie godzi. Autorka zaserwowała nam takie zakończenie historii, że do tej pory nie mogę się pozbierać. 🥺 Mam nadzieję, iż da się to jakoś odkręcić. Zaczynam drugi tom i szczerze mówiąc, boję się go trochę.

Teraz już wiem, o co chodziło wszystkim. 😃 I zdecydowanie jestem #teamdrwal.😍😍

Informacje dodatkowe o Czerń rubinu:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-09-09
ISBN: 9788382194685
Dodał/a opinię: Anitka_170

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Czerń rubinu

Kup książkę Czerń rubinu

Nemezis
Klaudia Max 0
Okładka ksiązki - Nemezis

Niegdyś byłam najwierniejszym żołnierzem Zeusa. Oddana jego bezkresnej władzy fanatycznie go wielbiłam i wypełniałam każdy wydany przez niego rozkaz. Byłam...

Mrok duszy
Klaudia Max0
Okładka ksiązki - Mrok duszy

Pożądała zemsty. I modliła się, by ta przyniosła jej ukojenie. Pragnęła cofnąć czas. Potrzebowała znaleźć się w ramionach Dawida. Marzyła o śmierci....