Okładka książki -  Czteroksiąg magiczny

Czteroksiąg magiczny

W końcu wychodzę na prostą z czytaniem i mogę Wam powiedzieć, że jak wreszcie dotarłam do tej pozycji to przeczytałam ją w rekordowym tempie.

Fantastyka z dużą dawką dobrego humoru, ciekawie wykreowaną fabułą i motywem drogi.

Przygody szalonej królowej, nie mniej szalonych i wydawałoby się, że przypadkowych ludzi z różnymi umiejętnościami sprawiły, że świetnie się bawiłam przy jej czytaniu.

Wprowadzenia do rozdziałów rozkładały mnie czasem na łopatki, gratuluję autorowi dystansu i poczucia humoru.

Zwłaszcza pierwszy rozdział był trafiony totalnie w punkt, czytelnik naprawdę się zastanawiał, kim jest Wąski.

Muszę powiedzieć, iż w pewnym momencie miałam lekkie przytłoczenie ilością postaci, zwłaszcza, że niektóre z nich pojawiły się by zaraz zniknąć jednak czytając dalej wszystko ułożyło mi się w całość i poskładałam te puzzle.

Najbardziej przypadły mi do gustu rozdziały z udziałem Wąskiego i Królowej, stanowiły istny rollercoaster wydarzeń i były najbardziej dynamiczne.

Chociaż nie powiem, pałac białego palladyna wprowadził nieco pikanterii i intryg, które sprawiły, że czekam z utęsknieniem na kolejny tom.

Dużo się dzieje, nawet kiedy akcja pozornie zwalnia to zostajemy wprowadzeni do świata wykreowanego przez autora, gdzie jest kilka królestw, nieco magii, dużo przygód i przewrót.

Poznajemy osoby panujące w królestwach i nieco historii ich powstania.

Są tę magowie, różne moce, krasnoludy a nawet tygrys o wdzięcznym imieniu Miłek.

Mowa wody, czyli pierwszy tom z czterech jak mniemam po tytule, zakończył się plot twistem.

No i co teraz? Jak żyć? Muszę wiedzieć, co dalej i jaka jest reakcja bohaterów na te rewelacje przekazane przez babcię!

A do cierpliwych osób nie należę i mam nadzieję, że na odpowiedzi nie będę długo czekać.

A czymże jest ta mowa wody?

Tu Was odsyłam do lektury, warto przeczytać!

P.s. zapewniam, że sceny zbliżeń są ograniczone do minimum i nie znajdziecie tu za wiele romansu, więcej zdecydowanie jest fantastyki i przygody.

Dziękuję autorowi za możliwość zrecenzowania tego tytułu.

Informacje dodatkowe o Czteroksiąg magiczny:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-03-11
Dodał/a opinię: Bookszonki

Zobacz opinie o książce Czteroksiąg magiczny

Kup książkę Czteroksiąg magiczny