Okładka książki - Czwarte sikanie Bożenki Kowalskiej

Czwarte sikanie Bożenki Kowalskiej

⚡️Recenzja przedpremierowa⚡️

Premiera: 14.08.2024

#współpracareklamowa z @znakjednymslowem @wydawnictwoznakpl

#czwartesikaniebożenkikowalskiej to komedia kryminalna, która rozbawiła mnie do łez i wciągnęła tak, że przeczytałam w błyskawicznym tempie. Historia mieszkańców Domu Starców zaintrygowała mnie. Z ogromną ciekawością śledziłam losy Sabiny i Antoniego, którzy próbowali rozwikłać zagadkę tajemniczego zaginięcia wspóllokatorki Sabiny. Bożenka Kowalska zniknęła, a seniorzy boją się, że na korytarzu grasuje morderca.
Autor książki pokazuje nam życie starszych ludzi. Seniorzy umilają sobie czas szukając zasięgu WiFi, aby skorzystać z internetu, knując teorie spiskowe i bawiąc się w detektywów. Bohaterowie powieści ukrywają pewne sekrety więc nie ma możliwości nudzić się podczas czytania. Intryga kryminalna sprawiła, że czułam napięcie i atmosferę grozy. Autor porusza ważne tematy społeczne pokazując nam życie starszych ludzi, którzy muszą odnaleźć się w nowym otoczeniu i rzeczywistości w domu starców. Niestety często tak bywa, że są porzuceni przez swoje rodziny, które czyhają na ich majątek. Czarny humor, zabawne sytuacje i cięty język głównej bohaterki sprawiły, że bawiłam się zacnie.
To znakomita książka, która zmusza do zastanowienia się nad życiem, a konkretnie jego przemijaniem.
Jeśli chcecie pośmiać się i zabawić się w detektywów to sięgnijcie po tę książkę. Ja z przyjemnością sięgnę po kolejny tom, by poznać dalsze losy Sabiny i Antoniego.

Gorąco polecam!

Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Czwarte sikanie Bożenki Kowalskiej

Kup książkę Czwarte sikanie Bożenki Kowalskiej

Są prace wymagające sprawności umysłowej, są też takie wymagające tężyzny fizycznej. Kobiety są silne i mądre, ale że nie muszą robić wszystkiego, więc wybierają te pierwsze. Mężczyźni, jako że są tylko silni, biorą te drugie.

Zdenerwowałam się do tego stopnia, że aż mi znowu zaczęła drgać prawa powieka.

Więcej cytatów z tej książki

Konkurenci się pani pozbyli
Jacek Galiński0
Okładka ksiązki - Konkurenci się pani pozbyli

Zofia Wilkońska, wywołując wokół siebie sensację, uzyskuje zainteresowanie i poparcie pewnych grup społecznych. Nie umyka to uwadze polityków, którym zależy...

Zabójczy tandem
Jacek Galiński0
Okładka ksiązki - Zabójczy tandem

JAK WIELE NIESZCZĘŚĆ MOŻE SPAŚĆ NA GŁOWĘ JEDNEJ STARUSZKI? Pociąg dopiero rusza ze stacji w Legionowie, a Sabina już czuje, że zaczynają się kłopoty...