Zielone Kawasaki stoi w moim garażu, zatem nowa książka Klaudii Bianek była dla mnie przeznaczona. Jesteśmy sobie pisane. Powiedzieć, że ta historia mnie porwała w swoje macki, to jakby nie powiedzieć nic.
Główny bohater, Danger, to legenda wyścigów, niepokonany na torze, tajemniczy i charyzmatyczny król nocnych ulic. Jednak jego życie prywatne jest pełne sekretów. Z drugiej strony, Carmen – młoda, ambitna dziewczyna, której marzenie zostało spełniona i na osiemnaste urodziny otrzymała wymarzony motocykl. Zadebiutowała dzięki niemu na wyścigu, na którym niepodzielnie króluje Danger. Wydaje się, że to starcie dwóch światów, ale kiedy dochodzi do rozgrywki, życie obojga zmienia się na zawsze. Przeszywa ich nie tylko rywalizacja, ale również wzajemna fascynacja, która powoli przeradza się w coś głębszego. Jednak prawdziwy szok przychodzi, gdy Carmen odkrywa, że jej niepokonany rywal jest jej… nauczycielem. W szkolnym środowisku oboje muszą przybrać zupełnie inne maski, ukrywając to, co ich łączy. Z każdym dniem napięcie rośnie, a relacja, która zaczęła się od adrenaliny i prędkości, staje się coraz bardziej skomplikowana i niebezpieczna, nie tylko dla nich samych, ale też dla ich reputacji i przyszłości..
W tej powieści rywalizacja na torze motocyklowym przeplata się z zakazanym uczuciem. "Danger" oferuje odbiorcy emocjonującą podróż pełną adrenaliny, pasji i wewnętrznych sprzeczności. Czytelnik od początku do końca czuje dynamikę akcji, a opisy wyścigów są tak realistyczne, że niemal słychać ryk silników. Klaudia Bianek przenosi go do świata nielegalnych starć motocyklowych w klimatycznym Miami, gdzie prędkość i konkurowanie są codziennością, a granica między pasją a niebezpieczeństwem coraz bardziej się zaciera.
Książka porusza ważne tematy, takie jak wolność, pasja i moralność. Jest również w niej ogrom cierpienia, bólu i trudnych doświadczeń, które z drugiej strony są okraszone wielkim wparciem najbliższych. Autorka doskonale buduje napięcie, wciągając czytelnika w świat, gdzie każda decyzja może zmienić bieg wydarzeń, a miłość staje się zarówno wyzwoleniem, jak i udręką.
„Danger” to nie tylko emocjonujący romans, ale również opowieść o dążeniu do marzeń, stawianiu czoła lękom i konsekwencjach życia na krawędzi. Książka stawia pytanie: jak daleko można się posunąć w imię miłości i czy ryzyko, które jest codziennością na wyścigach, może być równie niebezpieczne w życiu prywatnym?
Sięgajcie i czytajcie, bo jest w czym się zatracić.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2024-09-11
ubookmi
CO ZROBISZ, JEŚLI POJAWI SIĘ KTOŚ, KTO BĘDZIE CHCIAŁ UJAWIĆ TWÓJ NAJWIĘKSZY SEKRET Miami po zmroku to świat pełen adrenaliny, nielegalnych wyścigów i...
"Jeśli tylko Ty" , pierwszy tom nowej serii "Nieobojętność" autorstwa Klaudii Bianek, to historia, która nie wydarzyła się naprawdę. I całe szczęście....