Trochę bałam się tej powieści. Od dnia premiery leżała na półce, czekając na dobry czas. Zapowiadana była jako fantastyka, mówiono o nawiązaniu do komiksów, a ja od komiksów trzymam się od zawsze z daleka… Postanowiłam spróbować i jestem zachwycona!
Niewielu współczesnych pisarzy potrafi tak konstruować powieść, tak opowiadać, tak budować napięcie. Dla mnie Urbanowicz to absolutny mistrz kreowania świata, tworzenia (super) bohaterów.
„Deman” to pierwsza część cyklu o superbohaterach, którzy nagle, na skutek zbiegów okoliczności (a może nie do końca) zostają obdarzeni dziwnymi mocami. Jak poradzą sobie z takimi zdolnościami? Co zrobi zwykły człowiek, gdy nagle okaże się, że posiada nadzwyczajne zdolności i może naprawdę dużo?
Te 700 stron to doskonałe wprowadzenie do całej historii, nie mogę się doczekać kolejnych części. Autor potrafi zaciekawić, zaniepokoić i przestraszyć. Biorę w ciemno wszystko co napisze!
Polecam to niezwykłe połączenie fantastyki z powieścią grozy, sensacją i horrorem! Dla mnie bomba!
Wydawnictwo: Vesper
Data wydania: 2022-09-28
Kategoria: Horror
Monika Kruszyńska
Wyczekiwany powrót na Suwalszczyznę autora bestsellerowego Inkuba. Straż Ochrony Rodziny to fundacja, która pomaga ofiarom sekt. Ja i mój Przyjaciel...
Nie wierz w nic, co widzisz, słyszysz... i w co do tej pory wierzyłeś... Jest taki dom, w którym nie chciałbyś spędzić nocy. Z jakiegoś...