Ta piękna i pokryta brokatem okładka zapowiada iście złotą zabawę.
Co jest tym złotem? Myślę, że dla każdego co innego i to jest pięknie.
Dla mnie osobiście tym złotem były przekomarzania Jody i Eryka, cięte riposty to jest coś, co lubię.
A jeśli lubicie slow burn romance to ta pozycja jest stworzona dla Was!
Podobała mi się opcja perspektywy dwojga głównych bohaterów ale z jednym małym minusem - niepotrzebnie początkowo ich punkt widzenia się powtarzał, wystarczyłoby gdyby się skupiono na samych różnicach bo czasami ciężko się brnęło jedno po drugim przez to samo i chyba stąd taka ilość stron w książce, później nauczyłam się oczami omijać to co się dublowało.
Poza tym już nie mam się do czego przyczepić, fabuła była ciekawa, ostry język, dużo bohaterów drugoplanowych, którzy też byli charakterni i happy end - mimo, że już myślałam, iż go nie będzie.
Może nie przypadło mi do gusto samo zakończenie z Anatomem, które w moim odczuciu zapowiada tom o nim - nie jest to postać, o której bym chciała czytać więcej niż tutaj ale to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać, do czego ma pełne prawo.
Całościowo lektura godna uwagi, dobrze się ją czyta i z zaciekawieniem, barwne są postacie i ich otoczenie, znajdziemy plot twisty nie raz nie dwa a czasem widziane jednymi oczyma wyglądają w zupełności inaczej z perspektywy tych drugich co nadaje tempa i pikanterii.
Czy są spicy sceny? Wydaje mi się, że były delikatnie zarysowane bez zbędnych szczegółów, dzięki czemu książka nie była wulgarna lecz przyjemna w odbiorze.
Wszak normalnym jest pożądanie wśród dwojga (lub więcej) dorosłych osób.
Do tego koktajlu z różnych emocji, wszelkich ex i next dołączają rozmaite sekrety i zawirowania, poplątane więzi rodzinne dostarczają kolejnych emocji i powodują przyspieszenie serca.
Z przyjemnością sięgnę po inne tytuły autorki w wolnej chwili bo jej pióro idealnie się nadaje do czytania gdy macie zastój czytelniczy czy urlop, jest lekkie i miłe w odbiorze dla czytelnika.
Duża dawka świetnego humoru sprawia, że podczas lektury nie raz i nie dwa pojawi się na ustach uśmiech albo zaśmiejemy się w głos.
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2024-07-17
Bookszonki
Pełna ciętego humoru i niebanalnego uroku seria, w której się zakochasz! Ella - rozważna, odpowiedzialna i ostra jak brzytwa. Jonasz - arogancki...
Julia Biel, autorka bestselleru To nie jest, do diabła, love story, tym razem w powieści z wątkiem fantastycznym i mnóstwem zagadek - nie tylko dla fanów...