🩵 „𝔻𝕖𝕨𝕖𝕝𝕠𝕡𝕖𝕣” 𝕄𝕖𝕝𝕚𝕤𝕤𝕒 𝔻𝕒𝕣𝕨𝕠𝕠𝕕 🩵
Zabawna niczym noc na rauszu. ✨
💞 Słodka jak zapach peonii.
Rozgrzewająca niczym herbata z prądem. ☕Cierpka jak wytrawne wino. 🍷
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Melissa Darwood zdecydowanie króluje na rynku wydawniczym, jeśli chodzi o wydanie jej książek. Zachwyca mnie ta dbałość o każdy szczegół, detal, wklejkę, wszystko w temacie danej książki. Te wydania po prostu zachwycają! 🩵
🩵 Co się stanie gdy na swej drodze staną sobie ludzie uzależnieni? Alkoholik i zakupoholiczka. 🫢
Kiedy pazerny deweloper zamierza zniszczyć biznes, który budowałam od dwóch lat, moja wiara, że „wszystko się ułoży”, zostaje poddana próbie. Ale ja się nie ugnę! Będę walczyć! Nie pozwolę, by ten bezduszny wyzyskiwacz odebrał mi to, na co tak ciężko harowałam!
Pytanie tylko: czy dzięki tej walce mogę więcej zyskać, czy stracić? 🩵
Przeczytałam już kilka książek tej autorki i bez dwóch zdań mogę nazwać „Dewelopera” moją ulubioną! 💞 Nie sądziłam, że fabuła książki będzie taka rozbudowana. Działo się naprawdę dużo, przez co nie mogłam się oderwać od lektury. A każda sytuacja w tej historii była taka wciągająca, że ciężko było odłożyć książkę na bok. Już dawno, aż tak nie zachwycałam się nad książką. Ale "Deweloper” naprawdę przypadł mi do gustu. Polubiłam bohaterów, zżyłam się z nimi i nie chciałam opuszczać tego świata. W dodatku autorka posługuje się lekkim językiem, dlatego też książkę czyta się błyskawicznie. ✨
Autorka pozornie lekką komedię romantyczną połączyła z motywem uzależnień, idealnie balansując pomiędzy tymi dwoma aspektami. Główny bohater, jak i bohaterka zmagali się z uzależnieniem i w tej książce dobrze był opisany problem alkoholizmu i zakupoholizmu. Jednak to temat alkoholu wyszedł na pierwszy plan i był głównym napędem tej historii. Dzięki temu autorka otwiera oczy na problem, z którym zmaga się duża część Polski, wielu młodych ludzi wpada w alkoholizm, który niszczy im życie. Dorian to szczodry mężczyzna, który po swoich ciężkich przeżyciach stara się pomóc innym, poprzez wybudowanie Azylu, w którym ludzie mogą z nim walczyć.
Nie mogę nie wspomnieć, że „Deweloper” jest również bardzo zabawną książką. Nie zliczę ile razy wybuchałam głośnym śmiechem podczas czytania. Tylko Melissa Darwood potrafi w tak prozaicznej scenie umieścić taki tekst, że nie sposób się nie zaśmiać. Jej kobiece postacie z reguły są bardzo impulsywne, chaotyczne i najczęściej mówią to co im język przyniesie. To sprawia, że łatwo można się z nimi utożsamić.
„Deweloper” to świetna komedia romantyczna, która zadowoli każdą kobietę. Mamy tutaj przystojnego milionera, który z czułością dba o swoją kobietę. Nie brakuje tutaj poważniejszych tematów związanych z uzależnieniem, czy zabawnych scen, które wywołują w czytelniku mnóstwo śmiechu. Melissa Darwood stworzyła książkę, którą dobrze się czyta i z pewnością jeszcze nie raz do niej wrócę! 🩵🫢
Wydawnictwo: Melissa Darwood
Data wydania: 2024-08-23
Małgosia Szydlak
Jak udowodnisz swoją niewinność, jeśli nie pamiętasz ostatnich pięciu lat? "Nic nie ochroni nas przed bólem wspomnień. Sami musimy się z nim uporać"...
Marcja nie jest zwykłą nastolatką. Choroby, z którymi zmaga się od dzieciństwa, sprawiły, że musiała dojrzeć zbyt szybko i zyskać bolesną świadomość...