Diabelski układ to powieść obyczajowo - romantyczna. Bohaterką jest ambitna dziewczyna, Sara, która zawodowo zajmuje się bankowością. Poznaje nowego ochroniarza swojego szefa, Błażeja, i zostają przyjaciółmi. Mężczyzna wkrótce znika. Gdy pojawia się po latach, miesza w życiu Sary. Nie dość, że kobieta pakuje się w kłopoty, to musi zadbać o bezpieczeństwo rodziny. Przyjaciel manipuluje nią, wciąga w świat, o którym nie miała pojęcia. Co najgorsze, jej zadaniem jest uwieść szefa mafii. Jak potoczą się losy Sary i Błażeja? Czy zostanie kobietą potężnego gangstera?
Miałam problem wgryźć się w pierwsze rozdziały, ale im dalej w las, tym przyjemniej. W końcu wsiąkłam w fabułę i naprawdę mnie zaciekawiła. Widać gołym okiem, że im bardziej autorka zagłębiała się w historię, tym jej warsztat się poprawiał. Mam mieszane uczucia co do głównej bohaterki, ponieważ denerwowały mnie jej ciągłe rozmyślania i pytania. Było tego za dużo według mnie. Błażej jest postacią tajemniczą, za to urokliwą. Bądź co bądź, przystojniacy zawsze zwracają dużą uwagę kobiet Ciężko wyczuć jakie intencje ma mężczyzna względem pięknej Sary.
"Postanawiam twardo nie przejmować się tym przedstawieniem. Jeżeli czegoś ode mnie chce, to nie odpuści. Nie muszę się nad tym zastanawiać. I tak wróci po to, czego pragnie. Taki już jest Błażej."
Historia wciąga, jednak nie wszystkim przypadnie do gustu. Dla mnie był to miły odpoczynek od mocniejszych tytułów, choć tutaj również się dużo działo. Czyta się szybko, przyjemnie i z ciekawością przeczytam kolejny tom, ponieważ zakończenie daje nadzieję na dalsze losy Sary i Błażeja. Szkoda tylko, że kobieta na okładce książki nie jest podobna do Sary, ponieważ kobieta jest blondynką. Fanom romansów z mafią w tle jak najbardziej polecam.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-04-21
gdziejatamksiazk
Dla niej to ostatnie wakacje u ojca będące kładką między światem studenckim a rozpoczęciem pracy w poważnym dorosłym życiu. Dla niego to zamknięcie trudnego...
Hubert Witosławski to policjant, który w swoim życiu stracił już wszystko. Żona odeszła od niego, a siedmioletnia córka nie chce spędzać z nim czasu. Od...
Teraz wiem, że jest moją zgubą. Jest wszystkim, co najgorsze. Jest moim koszmarem.