Okładka książki - Dlaczego on mi to robi? Jak poradzić sobie w toksycznym związku

Dlaczego on mi to robi? Jak poradzić sobie w toksycznym związku

Autorka w swojej książce opisała nam że szczególną dokładnością związki toksyczne, dotykając wielu ich aspektów. Temat bardzo drażliwy i ważny w obecnych czasach. Każdy związek cechuje duża indywidualność i ważne jest, aby uświadomić sobie problem, jeżeli taki występuje. Pani Ewa stosuje wiele metod w swojej książce, które działają na jej odbiór. Oprócz historii kobiet, które miały do czynienia z toksykiem, w książce zawarte są również testy, sprawdzające na ile jesteśmy szczęśliwe w obecnym związku, czy partner zaspakaja nasze potrzeby oraz czy występują w nim wzorce toksycznych zachowań. Do tego autorka zawiera bardzo jasne, zrozumiałe i logiczne objaśnienia takich toksycznych relacji. Wszystko po to, aby czytelnik mógł bardziej utożsamić się z tą lekturą i, jeżeli występuje taki problem, uświadomić go sobie. Książka podzielona na dwie części. W pierwszej części zawarty jest szczegółowy opis toksycznych relacji, ich odmiany i rodzaje. Natomiast w drugiej autorka pokazuje jak radzić sobie w takiej sytuacji i jakie podjąć kroki, aby z takiej relacji się wydostać, aby odzyskać radość z życia. Dzięki bogatym zasobom narzędzi (przytoczenie historii kobiet, testy, ćwiczenia, dziennik emocji, wdzięczności czy piramida wartości) autorka stara się nam pomóc uporządkować swoje myśli, emocje i uczucia. Bardzo fajna, ważna książka, która może pomóc wielu osobom, nie tylko kobietom. Myślę, że również mężczyźni mogą doświadczyć takiego związku... Nie pozostaje mi zatem nic innego, jak tylko polecić wam tą książkę!

Informacje dodatkowe o Dlaczego on mi to robi? Jak poradzić sobie w toksycznym związku:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-08-23
Kategoria: Psychologia
Dodał/a opinię: Aneta Dąbrowska

Tagi: psychologia

Zobacz opinie o książce Dlaczego on mi to robi? Jak poradzić sobie w toksycznym związku

Kup książkę Dlaczego on mi to robi? Jak poradzić sobie w toksycznym związku