Okładka książki - Do trzech razy szczęście

Do trzech razy szczęście

To już nasza ostatnia wizyta w Bobrówce tam gdzie plotki są podstawą życia codziennego, ciekawość to normalna rzecz a skandal to główna atrakcja. Anna jedyna w związku z Andrzejem uwielbianym pisarzem rozwija się naprawdę dobrze i w końcu kobieta jest szczęśliwa.

~

Łucja, najstarsza z rodu kobiet ryzykuje wszystko i zagłębia się w relację z Wiktorem. No jej reputacja ulega troszkę ale serce wybrało choć niekoniecznie wszystko się układa idealnie. Czyżby zabrakło tu szczerości?

~

Na deser pozostała nam Klara chociaż za wszelką cenę chce zmienić wszystko w koło na lepsze ale w tym wszystkim zapomina o sobie i przechodzi lekki kryzys. Serce jest rozdarte między dwoma mężczyznami ale czy w końcu odważy się naprawdę zaufać i pokochać?

~

Jest to finałowy tom serii i spodziewałam się bardziej rzetelnych i przede wszystkim jednoznacznych odpowiedzi. Autorka nie dała czytelnikowi gotowych rozwiązań problemów tych kobiet. Jednocześnie zostawia odbiorcy przestrzeń do własnych wyborów ale przede wszystkim refleksji.

~

Każda z bohaterek jest inna, każda ma inne podejście do danej sytuacji ale jedno je łączy, a mianowicie ryzyko szczęścia nad reputacja. Niestety jak to w życiu bywa nie jest pięknie, ładnie i kolorowo są wzloty i upadki ale wszystko dzieje się po coś. Ale najważniejsze jest to, że bohaterki uczą walki o własne potrzeby ale też uczą miłości, bliskości ale przede wszystkim pokazują że w związku najważniejsza jest rozmowa.

~

"Do trzech razy szczęście" to piękna, ciepła ale przede wszystkim bardzo życiowa i realistyczna powieść obyczajowa z małym romansem. Emocje, niosą się już od pierwszych stron a cała historia oparta jest na sytuacjach z życia wziętych. Polecam Wam sięgnąć po cała serię przychód tych wspaniałych kobiet, bo one uczą refleksji ale przede wszystkim normalności. Ostatni tom natomiast jest kwintesencją całej tej historii.

Dziękuję wydawnictwu Harde za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Do trzech razy szczęście:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-04-08
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Do trzech razy szczęście

Kup książkę Do trzech razy szczęście

Nowy podarunek
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Nowy podarunek

Wznowienie książki "Podarunek" wzbogacone o nowy rozdział. Piękna, magiczna opowieść o podarunkach losu i magii Świąt! Marta wysłała prośbę do losu. On...

Rodzinne sekrety
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Rodzinne sekrety

CZY KOCHAJĄCA SIĘ RODZINA ZNÓW OKAŻE SIĘ DRUŻYNĄ ZDOLNĄ STAWIĆ CZOŁA NOWYM WYZWANIOM? CZY SPEŁNI SIĘ MARZENIE O SPOKOJNIE PITEJ HERBACIE NA DREWNIANYM...