Okładka książki - Dobre żony patronujemy

Dobre żony

Tom 2 cyklu Małe kobietki

"Dobre żony" to kontynuacja powieści "Małe kobietki" Louisy May Alcott. Powieść należy oczywiście do literatury pięknej i jest po prostu rewelacyjnie napisana. Bardzo przyjemnie się ją czyta. Bohaterowie są również stworzeni bardzo dobrze przez co łatwo ich pokochać i się z nimi utożsamić.

No dobrze, ale przejdźmy do fabuły.  Jak juz wspomniałam to kontynuacja przygód poważnej Meg, roztrzepanej Jo, łagodnej Beth i wytwornej Amy. Od wydarzeń z poprzedniego tomu upłynęło kilka lat i dziewczęta wkrwczają w inny świat. Po prostu dorastają. Cztery siostry, a jednak tak różne drogi życiowe.

W każdym razie bardzo polecam zarówno tą część jak i poprzednią. Uwielbiam takie książki i jestem po prostu zachwycona tą powieścią.

Jeszcze raz gorąco polecam i liczę, że nikt się nie zawiedzie. Tak jak ja się nie zawiidłam,  w międzyczasie czekam na rozwój wydarzeń w następnym tomie.

Myślę, że warto również wspomnieć o cudownym wydaniu tej książki. Jestem po prostu zachwycona nie tylko powieścią, ale całą szatą graficzną.

Informacje dodatkowe o Dobre żony:

Wydawnictwo: MG
Data wydania: 2020-01-16
Dodał/a opinię: Roksana

Tagi: literatura piękna

Zobacz opinie o książce Dobre żony

Kup książkę Dobre żony

Mali mężczyźni
Louisa May Alcott0
Okładka ksiązki - Mali mężczyźni

Kontynuacja bestsellerowych Małych kobietek wydana w Polsce w 1877 roku. Tytuł przybliża dalsze losy Jo March, prowadzącej szkołę dla sierot....

Róża w rozkwicie
Louisa May Alcott 0
Okładka ksiązki - Róża w rozkwicie

Kontynuacja powieści Ośmioro kuzynów. Dwudziestoletnia Rose wraz z wujem Alecem i przyjaciółką Phebe wraca z podróży dookoła świata. W domu czekają na...