Iwo Biron przeżywa osobistą tragedię. Cierpi i nie może sobie znaleźć miejsca. Z pomocą przychodzą mu, ciotka Mali i wuj Honoriusz. Zapraszają pogrążonego w smutku mężczyznę do swojego domu. Do Londynu. Niestety w mieście dochodzi do serii morderstw, a zabójca pozostaje nieuchwytny. Iwo chce pomóc policji w śledztwie.
Ile kobiet jeszcze zginie z rąk szaleńca? A może sprawców jest wielu? Czy Bironowi grozi niebezpieczeństwo? A może sam zostanie podejrzanym?
"Dom na Groblach. Pogrążeni w ciemności" to drugi tom serii. Mroczny kryminał, którego akcja rozgrywa się w XIX wiecznym, spowitym mgłą Londynie. Opisy dokonywanych zbrodni są szczegółowe i makabryczne. Na szczęście w książce nie zabrakło też lżejszych wątków romantycznych.
Czytelnik, który sięgnie po tę powieść, może poczuć się jak detektyw. W tropieniu złoczyńcy pomoże mu podążanie za faktami, logiczne myślenie i zadawanie mądrych pytań.
Tylko, czy wszystkie odpowiedzi zostaną ujawnione w drugim tomie? A może autorka tego zacnego kryminału potrzyma Czytelników w niepewności i obnaży całą prawdę w kolejnym tomie?
Przekonajmy się.
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2026-04-09
Tytuł oryginału: Jedwabne nici
Damaczytasama
Brat staje się zdrajcą. Ukochany wrogiem. Ona musi odnaleźć siłę, by stawić czoło wojnie. Jak dużo można poświęcić dla miłości? To spotkanie odmieni...
My, kobiety, chcemy realizować marzenia! Świat odżywa i życie w Krakowie znowu nabiera tempa. W roku 1921 tragiczna przeszłość powoli staje się nieprzyjemnym...