Okładka książki - Don't Leave Me

Don't Leave Me

Tom 3 cyklu Don't Love Me

Właśnie skończyłam czytać trzeci, a zarazem ostatni tom cudownej historii, która na zagościła w moim sercu i pozostanie tam już chyba na zawsze. W niedługim czasie planuję powtórnie do niej wrócić, gdyż trylogia jest niesamowicie ciekawa, trzyma czytelnika w napięciu i wzbudza tyle emocji. Z ciężko mi myśleć o tym, iż nie poznam więcej perypetii bohaterów, ale wyobrażam sobie, że teraz los będzie już im tylko sprzyjał.

Po trudnych i burzliwych czasach Kenzie i Lyall są nareszcie razem, jednak para nie cieszy się z tego, gdyż chłopak został oskarżony o morderstwo. W obojgu rodzą się wątpliwości i wiele pytań, lecz duszą w sobie chęć rozmowy dodając sobie przez to tylko więcej bólu.

Zrozpaczona Kenzie próbuje udowodnić, że jej ukochany jest niewinny, lecz czy to się jej uda? Kto miesza w życiu Lyalla? Czy intrygom nie będzie końca?

Jestem zachwycona całą historią, która poruszyła me najczulsze strony i sprawiła, że przepadłam z kretesem. Pochłaniałam tę część chyba z prędkością światła, gdyż niesamowita zagadka i kryminalny wątek ogromnie rozbudził moją ciekawość.

Styl autorki jest świetny i bardzo przystępny. Zapewniam, że pani Lena wie jak posługiwać się piórem i robi to po mistrzowsku. Nie można oderwać się od powieści i nawet przez ułamek sekundy nie poczułam nudy. Opisy są treściwe i niezbyt długie, dynamiczne wątki intrygują, a zwroty akcji powodują, że nieraz byłam zszokowana niespodziewających się tego co zaserwowała nam pisarka.

Na uznanie zasługuje również kreacja postaci. Przez cała historię Kenzie zyskała w moich oczach. Zdecydowanie dojrzała, była zdecydowana i nie poddawała się mimo wielu przeciwności. Wierzyła w niewinność Lyalla i starała się wspierać ukochanego.

Uważam, że trzeci tom różni się od pozostałych i jest najlepiej dopracowany. Idealnie łączy wszystkie wątki, wyjaśnia wszystkie tajemnice i przybliża nam inne postacie, które przewinęły się przez trylogię. Ta lektura daje uświadamia, że trzeba być konsekwentnym w swych dążeniach, nie można tracić nadziei i trzeba walczyć o swoje, a szczęście na pewno się do nas kiedyś uśmiechnie.

Z całego serca polecam nie tylko tę książkę, ale wszystkie trzy części.

Informacje dodatkowe o Don't Leave Me:

Kup książkę Don't Leave Me

Westwell. Miłość i nienawiść
Lena Kiefer0
Okładka ksiązki - Westwell. Miłość i nienawiść

Kontynuacja historii Heleny Weston i Jessiaha Coldwella! Helena i Jessiah spędzili lato ze złamanymi sercami, próbując o sobie zapomnieć. Jess podróżował...

Don't Hate Me
Lena Kiefer0
Okładka ksiązki - Don

ON ją okłamał. ONA chce o nim zapomnieć. Ale los ma inne plany. KENZIE przyrzekła sobie, że nigdy więcej nie będzie mieć kontaktu z klanem Hendersonów...