Okładka książki - Dowód przeciw tobie patronujemy

Dowód przeciw tobie

Tom 1 cyklu Rewers

Gorycz w nienawiść zmieniona. Bezradność w alkoholu zatopiona.

Relacja ojca z synem bezpowrotnie zniszczona.

Serce tęsknotą za zmarłym mężem wypełnione.

Duszy strapienie.

Serca cierpienie.

I żal.

Piętnaście lat komisarza Piotra Rudowskiego.

Piętnaście lat żalu, wyrzutów sumienia, tęsknoty i nienawiści w oczach własnego syna.

Nagle oko w oko stanąć mu przyjdzie z przeszłością. Człowiek, którego aresztował za pedofilię zostaje zamordowany. Śledztwo rusza, a odkrywanie jego kart spędzi czytelnikowi sen z powiek.

Lawina zdarzeń i tropów dopadnie bohaterów. Zespół śledczych, w tym nowa podkomisarz, Asia Motz stają przed nie lada wyzwaniem. Zwątpić czy zaufać? Dać się ponieść instynktowi czy ulec temu, co na pozór oczywiste?

- „ Tak należało zrobić. Iść za dowodami ”.

Wypełniona zaufaniem do autorki zasiadłam do tej lektury. Nie sposób nie ufać osobie, która już kilka razy dostarczyła mi ogromnych wrażeń i emocji czytelniczych. I nie było we mnie wątpliwości żadnych. Najmniejszych nawet. Była tylko ekscytacja, w jaką ty razem zabierze mnie podróż Katarzyna Żwirełło.

W tej historii nietuzinkową zagadką kryminalną mnie uraczyła.

W wir refleksji i przemyśleń rzuciła.

Bohaterów prawdziwych mi podarowała.

Za ich życiem podążałam.

Ze współczuciem. Z nostalgią. Z melancholią.

„ Dowód przeciw tobie ” to kryminał, którego ścieżki prowadzą po emocjonujących detalach śledztwa. To historia kreślona przeszłością, która staje się nieodłącznym elementem kreacji bohaterów. Tworzy ich, kształtuje, by na koniec nie wybrzmieć bez echa.

Autorka wkracza tym pierwszym tomem swojej nowej serii kryminalnej „ Rewers ” w odmęty gatunku efektownie i z klasą.

Nic, tylko czekać na kolejny tom.

Informacje dodatkowe o Dowód przeciw tobie:

Wydawnictwo: Dreams
Data wydania: 2023-10-05
Dodał/a opinię: Olga Majerska

Tagi: kryminał sensacja

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Dowód przeciw tobie

Kup książkę Dowód przeciw tobie

Dwa bieguny. Upadek
Katarzyna Żwirełło 0
Okładka ksiązki - Dwa bieguny. Upadek

Szymon Rafalski spadł na cztery łapy po dziennikarskiej rozgrywce z gangsterami, ale problemy nie przestają go prześladować. Zwolniony z pracy i sponiewierany...

Bez przedawnienia
Katarzyna Żwirełło0
Okładka ksiązki - Bez przedawnienia

W luksusowym warszawskim mieszkaniu dochodzi do nietypowego zabójstwa. Ofiara okazuje się byłym posłem, w przeszłości zamieszanym w afery kryminalne, który...