Okładka książki - Dzielnica czerwonych jabłek

Dzielnica czerwonych jabłek

Julia Hoffmann, w swojej powieści, pragnie udowodnić, że zakochać się można w każdym wieku. Bohaterami "Dzielnicy czerwonych jabłek" uczyniła ludzi dojrzałych, po czterdziestce. Joanna i Marek po raz pierwszy spotykają się w przykrych okolicznościach. Oboje robią zakupy dla swoich bliskich, którzy umierają na raka. Joanna od małego żyła w cieniu swojej pięknej siostry Beaty. Uważała i uważa się za mało atrakcyjną. Na domiar złego zostaje zwolniona z firmy, w której pracuje. Kolejne spotkanie z Markiem uzmysławia Joannie, że może szczęśliwie się zakochać. Jednak powieść ta to nie tylko historia miłosna. Na jej kartach odnajdziemy bogate, spełnione zawodowo małżeństwo, które chyli się ku rozpadowi. Dopiero próba samobójcza nastoletniej córki działa jak terapia wstrząsowa. Elementów humorystycznych dostarcza zaprzyjaźnione z Joanną małżeństwo, które przeprowadziło się z miasta na wieś. "Dzielnica czerwonych jabłek" należy do lektur łatwych i przyjemnych, jednak nie odpychających. Poza walorami rozrywkowymi niesie ze sobą przekaz dla osób, które całkowicie poświęcają się pracy. Na przykładzie dramatu rodzinnego uzmysławia czytelnikom, jak łatwo można stracić to, co powinno być najcenniejsze w życiu.

Informacje dodatkowe o Dzielnica czerwonych jabłek:

Wydawnictwo: Replika
Data wydania: b.d
Dodał/a opinię: papetka

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Dzielnica czerwonych jabłek

Kup książkę Dzielnica czerwonych jabłek