Okładka książki - Dziewczyna lotnika

Dziewczyna lotnika

Rok 1937.
Iza i Janek zakochują się w sobie. Niestety ich szczęście nie trwa długo ponieważ w niedługim czasie wybucha wojna.
Janek angażuje się w walki powietrzne i traci kontakt z ukochaną.
Iza wraz z małą córeczką zdane są tylko na siebie i muszą walczyć z przeciwnościami losu.
Iza aby przetrwać podejmuje dramatyczną decyzję, a wiara w koniec wojny i powrót Janka, który wyzwoli ją z rąk oprawcy trzyma ją przy życiu.
"Dziewczyna lotnika" to pięknie napisana powieść o życiu w cieniu wojny, o ogromnym bólu, o poświęceniu, o utraconym szczęściu, marzeniach i o miłości, która trzyma przy życiu.
Autorka oczami wyobraźni przeniosła nas w tamten czas, w tamte miejsca i tamtych ludzi, którzy z dnia na dzień musieli zmierzyć się z nową rzeczywistością.
Rozłożona w czasie fabuła pozwala wczuć się jeszcze bardziej w przeżycia bohaterów, być z nimi w różnym etapie ich życia, iść ramię w ramię.
Książka ma bardzo mocno zarysowane tło historyczne, a dla mnie jest to wisienka na torcie.
Powiem krótko... czytajcie, bo jest to cudowna, emocjonalna, bardzo wzruszająca, łapiąca za serce powieść.

Informacje dodatkowe o Dziewczyna lotnika:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-06-29
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Dziewczyna lotnika

Kup książkę Dziewczyna lotnika

Nim zapadnie wyrok
Nina Zawadzka0
Okładka ksiązki - Nim zapadnie wyrok

DWIE KOBIETY, JEDEN MĘŻCZYZNA, DECYZJA, KTÓRA ZMIENIŁA WSZYSTKO. 1945 rok, koszmar II wojny światowej wreszcie się zakończył. Ignacy Jakubiak przybywa...

Nim zapadnie wyrok (Wielkie Litery)
Nina Zawadzka0
Okładka ksiązki - Nim zapadnie wyrok (Wielkie Litery)