*współpraca reklamowa*
Znacie Anetę? Jak nie to musicie poznać, ja po raz kolejny dałam się jej skusić i absolutnie tego nie żałuję. Książka pomimo uroczej okładki, skrywa emocjonalna i skomplikowaną historię. Książkę miałam tylko zacząć, żeby później doczytać na drugi dzień, no ale... jak zaczęłam to musiałam skończyć, nie potrafiłam jej odłożyć i czytałam do nocy. Romans z trójkątem miłosnym, z oryginalnymi, trudnymi i kontrowersyjnymi tematami oraz wieloma spicy scenami.
Ania na Mazurach zostawiła wszystko, wyjechała do Warszawy by na nowo budować swoje życie. Po latach budowania spokojnego życia, szczęśliwego związku i sukcesach zawodowych, zostaje zmuszona po powrotu w rodzinne strony. Po wypadku mamy musi odciążyć babcię i wspomóc rodzinny biznes, a że rzuciła pracę tylko umacnia ją w tej decyzji. Na miejscu wspomnienia odżywają, Ania z zapałem zabiera się za pracę ale też z wielką obawą patrzy na sąsiedni dom. Boi się starcia oko w oko z nim, z mężczyzną, który ją zranił i który wciąż jest jej mężem.
To było coś. Aneta tutaj rozwaliła system, poruszając kwestię jak to jest zdradzać narzeczonego z własnym mężem? No dla mnie głowa mała, motyw zdrady nie jest moim ulubionym, nawet powiedziałabym, że nie do końca za nim przepadam, ale ta historia mnie wołała więc nawet pomimo to zdecydowałam się po nią sięgnąć. Jak na autorkę przystało, namieszała ona tutaj aż miło, drama goni dramę, afery się nie kończą, problemy się piętrzą, a nasza główna bohaterka zamiast się z nimi mierzy wciąż robi uniki, które w końcu muszą ją doprowadzić do punku kulminacyjnego. Ale to jeszcze nic, jak już wszytko się względnie ułoży, i gdy już widać piękny happy end, to spada na nas bomba, no tak to mnie dawno nikt nie zadziwił, jestem w pozytywnym szoku, absolutnie się takiego obrotu spraw nie spodziewałam, jestem pełna podziwu za znakomity zwrot akcji.
Historia złożona, skomplikowana, poruszająca nietypowe tematy, przez co w mojej ocenie nabrała oryginalności. Znając twórczość Anety bałam się tempa akcji, bo jej powieści zwykle są intensywne i ekspresowe, tutaj jednak znowu mnie zaskoczyła, tempo było moim zdaniem idealnie w punkt. Nie czuło się że akcja pędzi, ale fajnie i dynamicznie się rozwijała, choć pojawiło się kilka ciekawych wątków, to fabuła skupiała się głównie na rozterkach Ani, a wszystkie to watki poboczne w jakimś stopniu były z nią powiązane, przez co historia była spójna, logiczna, choć momentami mocno zaskakująca i bardzo nietypowa. Napisana w bardzo fajnym stylu, to taka książka, którą mogę określić jako nieodkładalną, czyta się sama i która totalnie wciąga. Co prawda gdzieniegdzie poczułam delikatny niedosyt, ale uznajmy, że się czepiam dla zasady. W książce pojawia się sporo scen erotycznych, ci co znają autorkę nie powinni być zdziwieni, że sceny są zmysłowe, gorące, odważne i obrazowe, dlatego też jeśli takich scen nie lubicie to musicie być czujni, to sceny rodem z erotyka.
Książka mi się podobała, całkowicie przy niej przepadłam, jestem zachwycona pomysłem, wykonaniem, ale też samym wydaniem, na które nie mogłam się napatrzeć przez kilkanaście dni. To książka dla fanów oryginalnych, intensywnych czy też erotycznych historii. Nie jest jakaś bardzo obszerna, czyta się ją bardzo szybko, także jeden wieczór całkowicie wystarczy by ją poznać w całości. Ja szczerze polecam, idealna propozycja by się rozgrzać w mroźny wieczór.
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-11-05
Aleksandra Iwanek
Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość Kamili są ze sobą ściśle powiązane. W jej życiu nie ma miejsca na błędy, bo błędy rodzą niepożądane konsekwencje...
W tle powieści rachunki do wyrównania. Mafia. Ciagłe zagrożenie. A w środku tego młodziutka Sin, która poznając pewnego mężczyznę o tajemniczym imieniu...