Gotowi na kolejne spotkanie z Gają? Ośmioletnia dziewczynka spędza wakacje nad morzem i tym razem możecie towarzyszyć jej podczas letnich zabaw i ważnych przedsięwzięć.
Akcja tej wakacyjnej książki toczy się w Trzcinkach, gdzie Gaja wraz z mamą będą odpoczywać, bawić się i pracować w ramach "wakacyjnej misji", która jest dla nich niezwykle ważna! Zapytacie, na czym polega taka wakacyjna misja? Wszystkiego Wam nie zdradzę, ale mogę napisać, że o ile mama Gai od początku miała konkretne plany, o tyle Gaja miałam z tym większy kłopot. Jednak jak zapewne się domyślacie, jej również udało się ustalić, na czym będzie polegała ta wyjątkowa misja.
To część pełna słońca, plażowania, pysznego jedzenia, śmiechu, nadmorskich zwierzaków nowych przyjaciół i wielkich czynów młodych ludzi! Gaja również nad morzem dała się poznać jako miłośniczka przyrody i wraz z bliskimi osobami podjęła się ważnych wyzwań. Ta książka ma w sobie takiego eko ducha, który rozsiewa wokół miłość do naszej planety i przyrody za sprawą młodej i dzielnej bohaterki.
W środku znajdziecie przepisy na pyszności prosto od Gai oraz wiele ciekawostek i informacji, ponieważ ta książka nie tylko zapewnia mile spędzony czas, ale również edukuje.
Ta niezwykle sympatyczna i pozytywna pozycja będzie doskonałą lekturą na wakacje i nie tylko, bo o przygodach Gai można czytać zawsze i wszędzie. Jeśli jednak wybieracie się nad polskie morze to pomyślcie i tej książce, można się z niej wiele dowiedzieć😊 Myślę też, że treść tej książki będzie wielu z Was kojarzyć z się z Waszymi wakacjami nad morzem 😉
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-07-17
Kategoria: Dla młodzieży
malipasjonaci
Tajemniczy pokój w wielkim zamku, stara księga zaklęć i gęsty las, do którego nie można wchodzić... To może oznaczać jedno - czas na przygodę! W Królestwie...
Poznajcie Gaję, dziewczynkę, która mieszka w samym sercu lasu! Gaja ma siedem lat i właśnie zaczyna pierwszą klasę. Jej życie bardzo różni się od życia...