Okładka książki - Gniew matki

Gniew matki

Tom 1 cyklu Faith McMann

Gniew matki to książka z mocną historią, oraz emocjami które wbijają w fotel.

Faith szczęśliwa żona, matka, nauczycielka, jednak jej szczęście nie trwa długo. Po napadzie przez trzech mężczyzna na jej dom w którym na jej oczach zamordowany został jej mąż a dzieci zostały porwana, jej bańka szczęścia pęka. Ona sama ledwo przeżyła, dzięki pomocy sąsiadki. Porwaniem jej dzieci żyje cały świat, ale śledztwo policji nic się nie rusza do przodu, odnosić można wrażenie że porwanie jej dzieci to kolejna sprawa w rękach policji nie mniejsza ani większa. Przez atak na policjanta, Faith musi uczęszczać na terapię w panowaniu nad gniewem, tam poznaje Złość i Bestię, sama nazwała się Furią. Złość, Bestia i Furia wyruszają na poszukiwanie dzieci, ale z jakim skutkiem? Czy w miejscu gdzie handel żywym towarem kwitnie coś znajdą? Jakie konsekwencje przyjdzie im ponieść ruszając w pogoń? Kim tak naprawdę jest Złość i Bestia jakie  własne historie skrywają?

Gniew matki książka, która mnie zaskoczyła mocną historią, zszokowała tak brutalnymi watkami, oraz wbiła w fotel tak wieloma emocjami matki. Faith która straciła rodzinę, musi przewartościować swoje życie aby odnaleźć dzieci. Na opłakiwanie męża wyznaczyła czas aż będzie razem z dziećmi. Z kochającej szczęśliwej matki przemienia się w pełną gniewu, furii kobietę żądną każdej głowy aby odnaleźć swoje dzieci. Doskonale wykreowana mocna postać.

Ta książka, zaskoczyła mnie tym że to nie tylko historia Faith. To historia Mirandy która została oszukana przez kobietę, porwana przez co osiemnaście miesięcy spędziła na farmie. Farmie gdzie szkoli się dziewczynki aby umiały sprostać zadaniu które każdej zostanie przydzielone. To szkoła życia, zastraszania, bicia, głodzenia aby były uległe i posłuszne.

Po trzecie sama historia. Nieświadoma matka, która zostaje wrzucona do świata o którym nie miała pojęcia. Handel żywym towarem, który w Sacrameto kwitnie. Gdzie dzieci zostają porywane z domów, szkół ulicy, sklepów. Do świata gdzie dzieci są towarem wysoko wartościowym. Dzieci traktowane jako towar, a za murami farmy żyją ludzie nieświadomi.

Książka mocna, ciekawa, brutalna, trzymająca w napięciu do ostatniej strony. Książka, która porusza trudny temat ale warto się z nim zmierzyć. Polecam

Informacje dodatkowe o Gniew matki:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-01-20
ISBN: 9788381953795
Tytuł oryginału: Furious
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Agnieszka Dyrek

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Gniew matki

Kup książkę Gniew matki

Obsesja matki
T.R. Ragan0
Okładka ksiązki - Obsesja matki

CI, KTÓRZY POLUJĄ NA POTWORY, MUSZĄ UWAŻAĆ, BY SAMI SIĘ NIMI NIE STALI. Faith McMann w poprzednim życiu - zanim handlarze żywym towarem zamordowali...

Śmiertelna rozpacz (audiobook)
T.R. Ragan0
Okładka ksiązki - Śmiertelna rozpacz (audiobook)

Idealne życie, które Faith McMann znała jako żona, matka i nauczycielka, zostało zniszczone, gdy bezwzględni przestępcy zamordowali jej męża i porwali...