Okładka książki - Góra kłopotów

Góra kłopotów

Odliczacie czas do świąt?
Mam dla Was propozycję niesamowitej kryminalnej komedii świątecznej.

Rodzina Wilkońskich jedzie do domu rodzinnego Bożeny, klimatycznej wili w Górach Izerskich, by razem z całą rodziną spędzić święta Bożego Narodzenia u seniorki rodu.
Na gości ma czekać przystrojony stół wigilijny, pachnąca choinka i góra prezentów więc zapowiada się cudowny czas w rodzinnej atmosferze.
Jednak na miejscu okazuje się, że seniorki nie ma w domu i nic nie jest przygotowane na gości. Ciągle pada śnieg, co powoduje awarię prądu i brak internetu. Atmosfera w domu jest napięta na skutek nielogicznych działań zakały rodziny, szwagra Miśka. Na dodatek zjawia się tajemniczy gość, który nagle znika z willi.
Szalejąca śnieżyca odcina ich od świata i zaczynają dziać się dziwne rzeczy.
Co stało się z seniorką rodu?
Czy rodzinne święta odbędą się w willi Malwa?
Przekonajcie się sami czytając tę książkę.

"Góra kłopotów" to komedia kryminalna, której akcja rozgrywa się podczas urokliwego czasu świąt Bożego Narodzenia.
Pełna zabawnych dialogów, zwrotów akcji i komicznych sytuacji.
Autor idealnie przedstawił nam polską rodzinę, w której jest nie tylko miłość, ale kłótnie i spory.
Polubicie tych bohaterów, ale będą też tacy, którzy podniosą Wam ciśnienie. Czyli tak jak bywa w prawdziwej rodzince.
Będzie działo się i nie będziecie nudzili się ani przez chwilę.
Śmiałam się do łez i poprawił mi się nastrój po tej lekturze. Autor ma lekki styl i bawiłam się znakomicie.
To jak jesteście gotowi na święta w górach w willi Malwa?
Warto przeczytać tę książkę.
Polecam gorąco!

Informacje dodatkowe o Góra kłopotów:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-10-26
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Komedie kryminalne

Zobacz opinie o książce Góra kłopotów

Kup książkę Góra kłopotów

Szwagier. Zakała rodu. Jak mawia czasem Misiek: uschnięta gałąź w drzewie genealogicznym swojej rodziny, ewentualnie spadł z tego drzewa prosto na swój zakuty łeb.

Podobno z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach, ale o ile z resztą jej członków ani Bożena, ani Misiek nie mają większego problemu, o tyle ze Szwagrem owszem. Bo ze Szwagrem nikt nigdy nie wyszedł dobrze, nawet na zdjęciu. Szwagier po prostu taki jest. To ewenement na skalę... Hm, nie ma chyba nawet takiej skali, do której Szwagra można by odnieść.

Więcej cytatów z tej książki

Czarna wdowa
Marek Stelar0
Okładka ksiązki - Czarna wdowa

Heinrich Vogel stracił niemal wszystko, prócz wolności. W Polsce nie trzyma go już nic, więc postanawia wrócić do swoich korzeni. Wyjeżdża do Budziszyna...

Przegrana
Marek Stelar0
Okładka ksiązki - Przegrana

ZOSTAŁA WYBRANA I OKŁAMANA. Komisarz Iwona Banach wraca w szeregi policji, żeby ścigać człowieka, który w imię swoiście pojętego dobra złamał jej życie...