Okładka książki - Gorąca gwiazdka. Niegrzeczne opowieści

Gorąca gwiazdka. Niegrzeczne opowieści

"Gorąca gwiazdka", to książka po którą sięgnęłam z największą przyjemnością i zaciekawieniem. Świąteczne klimaty w literaturze, to coś co uwielbiam i po co sięgam z największą przyjemnością.
W tym przypadku jest to nieco inna książka, gdyż składa się z dwunastu opowieści różnych autorów. Jest nieco inaczej, gdyż każda opowieść posiada swoich bohaterów, których losy pisali różni autorzy, z różnymi wizjami ich losów.
Dla mnie wszystkie historie były bardzo przyjemne, ciekawe, intrygujące i zdecydowanie pikantne!! Myślę, że każdy miłośnik literatury pikantnej, czyli popularnych ostatnimi czasy erotyków będzie zachwycony. A tutaj zdecydowanie tej pikanterii nie brakowało, wręcz przeciwnie, momentami mogłoby być jej nieco mniej.
Bohaterowie, których mamy okazję poznać są bardzo sympatyczni i zdecydowanie mnie rozkochali w sobie. Niejednokrotnie żałowałam, że cała książka nie była poświęcona ich losom, bo żal było mi się tak szybko z nimi rozstawać. To właśnie jest ten minus krótkich opowiadań, że gdy polubimy jej bohaterów, to już musimy się z nimi rozstać. W książkach mamy jednak nieco więcej czasu, aby dokładniej ich poznać i spędzić z nimi nieco więcej czasu. Wszystkie historie były wyjątkowe, piękne i intrygujące. Dlatego jest mi niezwykle ciężko wskazać tą, która najbardziej przypadła mi do gustu, czy też tą która skradła najmniej mojej sympatii, choć myślę, że to Alicja Skirgajłło i jej Ivy z Thomasem skradli najwięcej mojej uwagi i sympatii. Wcześniej nie znałam twórczości autorki, a teraz bardzo chcę to zmienić i koniecznie sięgnę po książkę autorki.
Literaturę niektórych autorów znałam wcześniej, jednak większość była dla mnie nowością, ale każda z opowieści na tyle przypadła mi do gustu, że chętnie sięgnę jeszcze kiedyś po ich książki.
Ta książka idealnie nadaje się na świąteczny klimat, i wprowadzą nas w świąteczny nastrój. Książka, którą zdecydowanie polecam i koniecznie przekażę dalej, moje mamie i siostrze do przeczytania!
Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl

Kup książkę Gorąca gwiazdka. Niegrzeczne opowieści

Przeciwieństwa. Małe zwierzątka
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Przeciwieństwa. Małe zwierzątka

Poznaj przeciwieństwa razem ze zwierzątkami z tej książki. Seria czterech książeczek Małe zwierzątka uczy najmłodsze dzieci poznawać, nazywać i rozróżniać...

Jak sprytnie rysować. Zima
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Jak sprytnie rysować. Zima

Rysunkowe sztuczki – 4 proste kroki i gotowe! Każde dziecko potrafi rysować. Nie wierzysz? Z tą książką wszystko jest możliwe!...