Okładka książki - Gorzki smak marzeń patronujemy

Gorzki smak marzeń

Tom 2 cyklu Słodki smak marzeń

"Gorzki smak marzeń" to druga część dylogii "Smak marzeń".
Życie Laury nie rozpieszcza, jej świat rozpada się jak domek z kart. Traci ukochanego, a alkohol staje się jej kompanem.
W tym momencie na jej drodze staje nastolatka, która twierdzi, że należy do rodziny Wolfów. Nikt nie traktuje jej poważnie, ale ona obrała sobie za cel wyrwać się z piekła swojej codzienności.
Czy Laura i Nicole mogą być w niebezpieczeństwie? Jaka jest prawda? Czy gorzki smak pozostanie, a może sypnie słodyczą?
W tej części dostajemy odpowiedzi na pytania z którymi zostawiła nas autorka.
Laura będzie musiała stawić czoła nowej sytuacji.
Autorka wprowadziła nas ponownie w świat bohaterki, pozwola przeżywać wraz z nią ból, cierpienie, a do tego szokujące wiadomości ściskają za serce.
To jest piękne w książkach, kiedy prawie namacalnie możemy znaleźć się obok bohatera i iść krok w krok za nim.
Laurę polubiłam już w poprzedniej części , mimo paru minusów. Wiadomo, że cukierkowo być nie może, bo byłoby nudno.

Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Oba tytuły idealnie trafione względem historii.
Lektura dodaje wiary i namawia, aby nigdy się nie poddawać, walczyć i iść do przodu.
Po każdej burzy świeci słońce.
Piękna okładka dodaje smaczku i porywa w świat marzeń.

Informacje dodatkowe o Gorzki smak marzeń:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2021-10-06
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Romans współczesny

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Gorzki smak marzeń

Kup książkę Gorzki smak marzeń

W objęciach niewoli
Aneta Krasińska0
Okładka ksiązki - W objęciach niewoli

1 września 1939 r. to chwila, w której życie w Wolnym Mieście Gdańsku się zatrzymało. Panika. Niepewność jutra. Strach o życie swoje i najbliższych. Nela...

W cieniu PRL-u. Pomruki kłamstw
Aneta Krasińska0
Okładka ksiązki - W cieniu PRL-u. Pomruki kłamstw

Aniela usiłuje zapuścić korzenie w nowym mieście i tam zbudować swoją pozycję zawodową. To niekiedy wiąże się z potrzebą przymknięcia oka na niesprawiedliwość...