Okładka książki - Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci

Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci

Tak naprawdę każdy z nas czasem myśli o śmieci, choć nie każdy z nas się do tego przyznaje. Dla mnie to dość ciekawy temat i nie będę ukrywać, że byłam ciekawa, co znajdę w książce. Znalazłam dość dużo i uważam, że była naprawdę ciekawa. Dowiedziałam się z niej o najnowszych odkryciach naukowców, poznałam ciekawe przypadki medyczne, poznałam historię ludzi, którzy „powrócili do życia” i to znacząco na nich wpłynęło. Jest to pozycja dość bogata w treść.

Książka ma prawie 450 stron i moim zdaniem nie jest to pozycja na jeden wieczór. Takie książki należy czytać pomału, po kawałki, aby mieć czas na przemyślenie treści. Była naprawdę wciągająca, wywołująca emocje podczas czytania. Dla mnie czas, jaki z nią spędziłam, był udany i miło spędzony.

„Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci” to pozycja dla każdego, kto chciałby dowiedzieć się więcej na temat śmierci. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-08-27
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Reportaż i dziennikarstwo śledcze

Zobacz opinie o książce Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci

Kup książkę Granice życia. Co współczesna nauka mówi nam o świadomości, życiu i śmierci