Okładka książki - Guerra

Guerra

Tom 2 cyklu Wysłannicy

Jest to druga część Wysłanników. Spotykamy bohaterów z poprzedniej części, lecz pierwsze skrzypce odgrywa tutaj Zuza, która wyrusza by uratować swojego kochanego Patryka.

Patryk łamiąc jedną z zasad bycia Guardianinem trafia do Guerry. By go stamtąd wyciągnąć może pomóc mu tylko ta osoba, której uratował życie.

Tak, więc Zuza nie zastanawiając się długo wyrusza w podróż do Guerry. Świat Guerry jest przedstawiony (jak bym miała opisać jednym słowem) strasznie. Odnajduje tu nawiązanie do obozów koncentracyjnych. Osoby znajdujące się w Guerze cierpią, głodują i chorują.

Styl autorki jest lekki i przyjemny w czytaniu. Książkę czyta się bardzo szybko, już od pierwszych stron nie można się oderwać.

Historia Zuzy i Patryka pokazuje nam jak wiele jesteśmy wstanie zrobić dla miłości nawet własnym kosztem. Ukazuje jak ważne to uczucie jest w naszym życiu.

Książka jest fenomenalna. Mimo iż jest to książka młodzieżowa to uważam, że jest to historia dla każdego nie zależnie od wieku.

A co do zakończenia... fenomenalne. Kompletnie się nie spodziewałam jak to się zakończy. Brawa dla autorki.

Informacje dodatkowe o Guerra:

Kup książkę Guerra

Luonto
Melissa Darwood0
Okładka ksiązki - Luonto

Podczas trzęsienia ziemi siedemnastoletnia Chloris zostaje uratowana przez monstrualne ptaszysko. Orzeł jest Homanilem - dwudziestoletnim chłopakiem o...

Mój szef. Mój AS
Melissa Darwood0
Okładka ksiązki - Mój szef. Mój AS

Kontynuacja bestsellerowej komedii romantycznej Mój szef, którą pokochały tysiące kobiet. Gorące sceny, humor i bohaterowie, których...