Czy idealne życie istnieje?
Czy to tylko iluzja, która tworzymy dla innych?
Tytułowa Molly ma wszystko o czym można marzyć. Pracę, którą uwielbia. Idealny dom, idealnego męża, idealne dzieci, idealne życie.
Kiedy jej dwójka dzieci zaczyna studiować i wyprowadza się z domu Molly przychodzi mierzyć się z syndromem pustego gniazda.
Wszystko zaczyna się psuć, Jack pracuje do późna, nie ma czasu nawet w weekendy.
Molly przyjmuje propozycję przyjaciółki , aby wyjechać na weekend do wiejskiego kurortu.
Podczas porannego joggingu spotyka przystojnego mężczyznę, jest gotowa a wszystko.On jednak ją odrzuca. Upokorzona i wstrząśnięta, postanawia wracać natychmiast do domu.
Pewnego dnia tajemniczy mężczyzna zostawia w drzwiach kartkę z numerem telefonu i prośbą o kontakt.
Dzień później policja odnajduje jego zwłoki, a Molly staje się główną podejrzaną.
Do czasu… kiedy to ona staje się niedoszłą ofiarą morderstwa.
Jest to thriller psychologiczny z domieszką
Autorka stworzyła nawet ciekawą historię, jednak gorzej z jej wykonaniem.
Plus za ukazanie podstępnego świata hazardu i jego konsekwencji.
Czytając miałam wrażenie, że to książka obyczajowa o problemach irytującej bohaterki, której największym problemem był wybór bluzki.
Im głębiej w las tym robi się troszkę ciekawiej, nawet zaskakująco.
Ciekawie poprowadzone końcowe wydarzenia i finał.
Książka na długo nie zostanie w mojej pamięci.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-01-26
Tytuł oryginału: The Perfect Life
Lukasz Turków
Gdy Beth, Megan i Joanne poznały się na londyńskim uniwersytecie, mimo dzielących je różnic szybko stały się nierozłącznymi przyjaciółkami, gotowymi...