Okładka książki - Imperium burz

Imperium burz

Tom 5 cyklu Szklany Tron
Inne wydania:

"Imperium burz" to piąty tom fantastycznej serii " Szklany tron". Powieść należy do fantastyki i porywa od pierwszych stron.
Sarah J. Maas stworzyła niesamowitą serię, która zawładnęła moim sercem. Po poprzednich książkach autorki wiedziałam, że nie będę mogła się oderwać, ale nie sądziłam, że to będzie aż tak intensywne. Ciężko opisać emocje, które towarzyszyły mi podczas czytania. Jednokest pewne długo nie zapomnę tego fantastycznego cyklu.
O czym opowiada ta część? Cóż, A więc droga do tronu Terrasenu dopiero się rozpoczęła. I chociaż Aelin z każdym dniem coraz lepiej poznaje potęgę swojej magii to wie, że nie wygra wojny z Erawanem sama. Nadszedł czas szukania sojuszników. Kto odpowie na wezwanie? Jaką cenę przyjdzie jej zapłacić? Przekonajcie się sami !
Autorka zachwyca nie tylko fabułą, intrygami, niespodziewanym zwrotami akcji, tajemnicami, ale dodatkowo wzrok przyciągają cudowne okładki. Muszę przyznać, że najpierw mój wzrok przyciągnęła właśnie okładka. Potem zwróciłam uwagę na autorkę i już wiedziałam, że muszę to przeczytać. Pokochałam styl autorki Już od pierwszej jej książki, którą miałam przyjemność przeczytać i następne książki jedynie utwierdziły mnie w tym przekonaniu.
W każdym razie uważam, że jest to seria godna polecenia i przeczytania. Zdecydowanie polecam nie mogę się doczekać następnego tomu. Ciekawe z czym tym razem będą musieli się zmagać bohaterowie powieści.
Jakie przesłanie niesie ta powieść? Cóż moim zdaniem przede wszystkim pokazuje, żeby się nie poddawać i dążyć do jasno określonego celu. Ponadto pokazuje siłę przyjaźni i miłości oraz wagę poświęcenia.

Informacje dodatkowe o Imperium burz:

Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2017-04-26
Tytuł oryginału: Empire of Storms
Język oryginału: Polski
Tłumaczenie: Marcin Mortka
Dodał/a opinię: Roksana

Zobacz opinie o książce Imperium burz

Kup książkę Imperium burz

Zabójczyni. Opowieści
Sarah J. Maas0
Okładka ksiązki - Zabójczyni. Opowieści

Poznaj piękną, bezwzględną i naznaczoną wielkością zabójczynię i zobacz, jak rodzi się legenda. Celaena Sardothien to najgroźniejsza zabójczyni...

Zabójczyni i władca piratów
Sarah J. Maas0
Okładka ksiązki - Zabójczyni i władca piratów

Chcesz wiedzieć, co działo się z zabójczynią Celaeną przed akcją Szklanego Tronu? Oto pierwsza z czterech nowelek, które opowiadają o jej...