Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Powiedzenie to idealnie pasuje do postaci naszej głównej bohaterki, Poppy Bridgerton.Nuda i brak wrażeń poniosły ją ku tajemniczej jaskini, w której odnalazła skrzynie. Niestety nim zdążyła się spostrzec, wpadła w sidła piratów, którzy porwali ją na statek. Chcąc, nie chcąc, wyrusza razem z kapitanem Andrewem Rokesby na rejs do Portugalii. Rejs ten nie będzie łatwy. Nie dość, że zostaje zamknięta w kajucie, to jeszcze jest zmuszona do dzielenia jej z samym kapitanem.
Autorka w sposób ciekawy i humorystyczny przedstawia nam postać kolejnego z rodzeństwa Rokesby oraz słynnej rodziny Bridgerton. Razem z bohaterami wypłyniemy w rejs, w którym nie ma miejsca na nudę. Postacie zostały ciekawie wykreowane, nadały charakteru całej powieści.
Autorka często zwraca uwagę na postać Poppy. Jest ona bardzo ciekawa świata i różnych dziedzin życia. Niestety urodziła się w takich czasach, gdzie kobiety nie miały miejsca na uniwersytecie i tym samym nie mogły się rozwijać tak jak mężczyźni. Poppy chłonęła wszelkie informacje z ogromnym zainteresowaniem, czytywała nawet encyklopedie. To pokazuje jaka nierówność towarzyszyła tamtym czasom. Dlatego też możemy się cieszyć, że żyjemy w czasach, gdzie wiedza jest na wyciągnięcie ręki, trzeba tylko chcieć po nią sięgnąć.
Bardzo lubię książki autorki. Są lekkie, szybko się je czyta. Są idealne na długie zimowe wieczory. W książce nie brakuje emocji, które będą nam niemal przez cały czas towarzyszyć.
,, Inna panna Bridgerton, czyli rejs ku miłości” to świetna podróż miłosna, która podczas czytania rozgrzeje nasze serca.
Jeśli pragniecie przeczytać ciekawą serię romansów, to trafiliście w dobre miejsce. Jestem przekonana, że książka wam się spodoba.
Polecam.🌹
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2024-06-04
Tytuł oryginału: The Other Miss Bridgerton
Zaczytananaemigr
"Anthony Bridgerton to najbardziej zatwardziały kawaler Londynu. Lecz po cóż miałby się żenić? Jest wszakże największym uwodzicielem i nikt mu w tym nie...
W jego oczach ona jest przemądrzałą kobietą. W jej oczach on zarozumiałym mężczyzną. Hugh Prenti ce nie cierpi przemądrzałych kobiet. A poza tym, nawet...