„Inni mają lepiej” to poruszająca i prawdziwa opowieść o tym, co ukryte jest pod powierzchnią codzienności
Krystyna Mirek po raz kolejny udowadnia, że potrafi z ogromną wrażliwością i empatią pisać o kobiecym świecie, emocjach, trudnych decyzjach i nadziei. Jej najnowsza powieść „Inni mają lepiej” to historia, która trafi w serca wielu czytelniczek – tych, które mają wrażenie, że wszyscy wokół radzą sobie lepiej, żyją pełniej i szczęśliwiej. A tymczasem „życie to nie bajka”.
Poznajemy Zuzę, Natalię i Jagodę – trzy kobiety, których życia na pierwszy rzut oka wydają się zupełnie różne. Ale każda z nich nosi w sobie pytania, rozczarowania, niespełnione marzenia i tęsknoty. Autorka subtelnie pokazuje, jak łatwo wpaść w pułapkę porównań, jak często budujemy w głowie fałszywe obrazy cudzej „idealnej” codzienności, zapominając, że każdy ma swoje troski i zmagania, nawet jeśli ich nie widać.
To książka o drugich szansach, odkrywaniu siebie na nowo, o miłości – tej dawno utraconej i tej, która dopiero ma nadejść, ale też o sile kobiecej przyjaźni, która – mimo różnic i życiowych burz – potrafi dodać skrzydeł i pokazać, że szczęście nie musi być dziełem przypadku.
„Inni mają lepiej” to nie tylko doskonała literatura obyczajowa, ale także inspiracja do zatrzymania się i spojrzenia na swoje życie z nowej perspektywy. To książka, która zachęca, by przestać patrzeć na innych z zazdrością, a zacząć działać we własnym imieniu.
Polecam ją szczególnie tym, którzy czują, że utknęli, którzy potrzebują wsparcia w trudnym momencie albo po prostu chcą poczuć, że nie są sami w swoich zmaganiach.
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2020-06-03
Tłumaczenie: brak
monikaswiatek
Miłość czasem zaskakuje, pojawiając się tam, gdzie nikt jej się nie spodziewa. Hania o tym wiedziała. A jednak dała się zaskoczyć. Nie szukała nowej przygody...
Życie nie zawsze układa się tak, jak byśmy chcieli. Bywa skomplikowane, zwłaszcza gdy wyobraźnia zaczyna pracować na naszą niekorzyść. Historia Zuzy...