Okładka książki - Jaga Czekolada i władcy wiatru. Tom 2

Jaga Czekolada i władcy wiatru. Tom 2

Znacie Agnieszkę Mielech? Niedawno sięgnęłam po jej książkę i przyznaję, że nie zawiodłam się na jej książkach dla dzieci, ponieważ ostatnio mam ochotę na coś lekkiego i coś, co szybko przeczytam i będę mogła przekazać dzieciakom z czystym sumieniem. “Jaga Czekolada i władcy wiatru” to drugi tom cyklu Jaga Czekolada, która została wydana w nowej oprawie nakładem wydawnictwa Wilga.
Jaga Czekolada zachwyca mnie tym, że jest pełna humoru, ale nie takiego bezsensownego, tylko naprawdę inteligentnego, lekkości i ciepła, idealna książka dla młodszych czytelników, jednak dorośli również znajdą w nich coś dla siebie.
Znajdziecie tu nie tylko magiczny świat, jest bajkowy i zarazem realistyczny. Autorka tworzy różne skrajności w piękną całość, pokazując dziecięce przyjaźnie i problemy dorastania. Dodatkowo mamy tu zmagania się z odpowiedzialnością i znajdywaniem siebie i próbą mówienia głośno o tym co się chce.
Uwielbiam i Jagę i Lukrecję, a ten tom wprowadza kolejnych bohaterów, którzy w większości porwali moje serce. Jaga to ta energiczna i buntownicza dziewczynka, która zarazem jest wrażliwą duszą. Wyrusza w kolejną podróż i po raz kolejny, tym razem z przyjaciółmi ratuje świat, nie tylko ten niemagiczny.
Po raz kolejny autorka pokazała, że książka dla dzieci, może być zabawna i przepełniona emocjami, a magiczna oprawa wszystko stapia w cudowną historię.
Bardzo dziękuję wydawnictwu Wilga za możliwość poznania tej historii.

Informacje dodatkowe o Jaga Czekolada i władcy wiatru. Tom 2:

Kup książkę Jaga Czekolada i władcy wiatru. Tom 2

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kociaki adopciaki. Tom 14
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki - Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kociaki adopciaki. Tom 14

Tajny Klub Superdziewczyn i Jednego Superchłopaka dołącza do klubu miłośników zwierząt i bierze udział w akcji poszukiwania domów dla bezdomnych kotów...

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Hej, w góry! Tom 13
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki - Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Hej, w góry! Tom 13

Już dość siedzenia w czterech ścianach! Tajny Klubu Superdziewczyn i Jednego Superchłopaka planuje wyrwać się z miasta, zaczerpnąć świeżego powietrza...