Fajnie jest mieć rodzeństwo. Jednak jak w życiu bywa, nie zawsze jest kolorowo i czasem bywa tak, że drobne konflikty przeradzają się w poważne spory. Czy możemy im zapobiec jako rodzice? Nie zawsze jest to możliwe. Warto jednak wiedzieć jak postępować, kiedy już się pojawią. Z pomocą zaniepokojonym rodzicom, a także ich dzieciom przychodzi poradnik od @czytamtoczytamto @wydawnictwoczarnaowca
Dawn Huebner to psycholog z wieloletnim doświadczeniem w pracy z dziećmi, a także autorka kilku innych książek o tematyce psychologicznej. Przede wszystkim jednak jest matką, dlatego to o czym pisze, jest nie tylko efektem jej badań i pracy naukowej, ale i obserwacji własnych pociech.
Twarda okładka i atrakcyjnie wizualna treść to zalety tez pozycji. Strony zdobią czarno białe rysunki Kale McHale.
Rozdziały są krótkie, napisane przystępnym językiem i opatrzone wieloma praktycznymi przykładami. Jest zabawnie, ciekawie i choć książka nie jest obszerna, to można wynieść z niej wiele pożytecznych rad.
Książkę polecam wszystkim mamom i ich dzieciakom w wieku 9+
Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję @czytamtoczytamto @wydawnictwoczarnaowca
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2023-07-12
Tytuł oryginału: The Sibling Survival Guide
violetanddog
Dzieci często mimowolnie dowiadują się o czymś złym, co się wydarzyło, i starają się zrozumieć to na swój sposób. Czasami sami jesteśmy zmuszeni do przekazania...
U dzieci zmartwienie często z błahostki przeistacza się w PROBLEM. Zazwyczaj dzieje się to w okamgnieniu. Takie zmartwienie podstępem wpędza dziecko w...