Okładka książki - Jednorożec

Jednorożec

Tom 1 cyklu Seria z podkomisarzem Jackiem Okońskim

🔎🔎🔎🔎🔎 Recenzja 🔍🔍🔍🔍🔍

Rafał Glina " Jednorożec "

Wydawnictwo: Zwierciadło
@wydawnictwo_zwierciadlo

🔍🔎🔍🔎🔍🔎🔍🔎🔍🔎🔍🔍🔎

" Pracuje dłużej od ciebie i nigdy nie miałem do czynienia z seryjnym mordercą. To, że parę lat temu przez chwile otarłeś sie o jednego, nie sprawia, ze każde morderstwo będzie zaraz początkiem serii. Prędzej spotkasz jednorożca, niż weźmiesz drugi raz udział w sprawie z seryjnym..."

" Jednorożec "to debiut autora i niesamowita historia pełna tajemnic, dużej dawki napięcia, zwrotów akcji i nieoczekiwanych odkryć.. To naprawdę fascynująca podróż, która dostarcza wiele wrażeń..

Styl autora tego tekstu jest pełen tajemniczości i napięcia, co sprawia, że czytanie jest jeszcze bardziej emocjonujące.. Autor zgrabnie przedstawia sytuację, wciągając nas w świat dochodzenia podkomisarza Okońskiego..

Opisując miejsce zbrodni i kolejne morderstwo, autor używa szczegółowych opisów, które pozwalają nam wizualizować to, co się dzieje.. Przez to, że podkomisarz Okoński zostaje zaangażowany w sprawę w Reczu, mamy poczucie, że jesteśmy świadkami rozwijającej się historii..

Autor stwarza atmosferę zagadki, podkreślając trudności, z jakimi Okoński musi się zmierzyć.. Wprowadza elementy niepewności, takie jak alibi męża i świadkowie, którzy nie pomagają w ustaleniu sprawcy.. To sprawia, że jako czytelnicy sami zastanawiamy się, jak Okońskiemu uda się rozwiązać tę zagadkę..

Styl autora jest wartki, pełen emocji i dynamiczny.. Opisuje on dokładnie szczegóły, takie jak uduszenie, okaleczenie i znalezienie włosu, co dodaje realizmu i głębi historii.. Przykuwa naszą uwagę, budząc ciekawość i chęć poznania dalszego rozwoju wydarzeń..

" - Ale ty mi nie jestes potrzebny. Zresztą gdybym cię wziął, to byś nie cierpial tak, jak chce. I tak mocno, a tu chodzi o cierpienie. Człowiek musi cierpieć za swoje grzechy, inaczej życie nie miałoby sensu. Inaczej śmierć nie miałaby sensu..."

Podkomisarz Okoński, który staje przed trudnym zadaniem rozwiązania zagadki.. W mieście dochodzi do serii tajemniczych przestępstw, ale nie ma żadnych śladów ani dowodów, które mogłyby pomóc w śledztwie..

Jednak Okoński odkrywa włos na miejscu jednego z przestępstw, który nie należy do ofiary, ale do jej koleżanki.. To jest ważny trop, który może prowadzić do rozwiązania zagadki..

Podkomisarz Okoński używa swojego sprytu i dedukcji, aby odkryć prawdę i rozwikłać zagadkę..

Czy te dwa przypadki są ze sobą powiązane? Czy mamy do czynienia z seryjnym mordercą?

Informacje dodatkowe o Jednorożec:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2024-04-10
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Tagi: kryminał

Zobacz opinie o książce Jednorożec

Kup książkę Jednorożec

Za każdym razem, kiedy Okoński słuchał, jak ten psycholog opowiada o seryjnych mordercach, odnosił wrażenie, że wzbudzają oni jego podziw. Oczywiście nie to, że mordują, ale sposób ich myślenia, działania oraz motywy, które nimi kierują. No cóż, każdy ma jakąś pasję.

Zastanawiał się, dlaczego zabójca zdecydował się na przejście dookoła, żeby dostać się na miejsce zbrodni. Przedzierał się przez łąkę, później polną drogą i żwirówką.

Więcej cytatów z tej książki

Zaszłość
Rafał Glina0
Okładka ksiązki - Zaszłość

Nowe śledztwo komisarza Jacka Okońskiego   W Stargardzie zostaje znaleziony martwy pasjonat starych fotografii - Janusz Manachiewicz. Komisarz Okoński...

Imaginacja
Rafał Glina0
Okładka ksiązki - Imaginacja

Niedaleko Stargardu, w zagajniku przy drodze krajowej nr 10 zostaje znalezione zmasakrowane ciało mężczyzny. Jedynym znakiem szczególnym są jego tatuaże...