Okładka książki - Jego druga żona

Jego druga żona

Tom 2 cyklu Jego wysokość

[ RECENZJA ]

Beata Majewska "Jego druga żona"
Wyd. Miraż

Ile jesteśmy w stanie zrobić i poświęcić w imię miłości? Ile damy radę znieść bólu i upokorzeń?
Miłość jest niczym uzależnienie. Potrafi zawładnąć całym naszym życiem i całkowicie, wbrew nas samych, zapanować nad ciałem, umysłem oraz duszą.
Świeżo poślubiona przez saudyjskiego księcia, Izabella, po sielankowym miesiącu miodowym, wraz z małżonkiem wraca do domu, gdzie niczego nieświadoma poznaje pierwszą żonę swojego ukochanego Omara. To pierwszy szok i mocne zderzenie z rzeczywistością jakie czeka młodą kobietę.
Z każdym dniem Iza odkrywa kolejne prawa i zakazy jakie podstępem sprytnie narzucił jej Omar. Siła jej uczucia do męża sprawia jednak, że stopniowo godzi się ze swoim losem i brutalnością ze strony księcia. Jej bunt szybko i skutecznie zostaje tłumiony, a kosztowne prezenty rekompensują nawet przyjaźń.
Co spotka hardą i zbuntowana Izabellę? Czy jej sprzeciw sprawi, że mąż wybierze tylko ja i uchyli nieba? A może przekraczając granice jego wytrzymałości narazi się na gniew arabskiego władcy.
Czy miłość Polki okaże się tylko mirażem, mżonką, utopią?
Autorka w swoim drugim tomie zwierzeń byłej żony księcia udowadnia, że pierwsza część to był tylko przedsmak historii.
Sprawnie lawiruje pomiędzy namiętnością, uniesieniem i odkrywaniem samej siebie a okrucieństwem, brutalnością i nielegalnymi interesami.
Powieść zdecydowanie zaskakuje czytelnika. Skrywa dużo więcej niż wydawać by się mogło na pierwszy rzut oka. Bestseller odkrywa nawet te najskrytsze sekrety bytu w arabskim bogactwie i luksusie, gdzie handel ludźmi i życia w złotej klatce jest na porządku dziennym.
Szukacie mocnych wrażeń i namiętnych chwil, które podbiją Wasze serca?
Oddajcie się w ręce Omara...

Polecam
Zaczytana Rolniczka

Informacje dodatkowe o Jego druga żona:

Data wydania: 2021-09-28
Dodał/a opinię: Anna Krasnodebska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Jego druga żona

Kup książkę Jego druga żona

Jego wróg
Beata Majewska0
Okładka ksiązki - Jego wróg

Iza przeżywa prawdziwe piekło: doświadcza niewoli i skrajnego poniżenia, ale udaje się jej przetrwać pobyt w więzieniu. Za sprawą Omara wraca do Polski...

Kim dla ciebie jestem?
Beata Majewska0
Okładka ksiązki - Kim dla ciebie jestem?

Klasyczna sytuacja - dwójka młodych ludzi i... wpadka. Susan zwykle zachowuje się ulegle wobec Calvina, zdecydowanie przemocowego gościa, tym razem...