Okładka książki - Jesienny piknik kotów. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei

Jesienny piknik kotów. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei

Uwielbiam jesień, ten moment zatrzymania, zadbania o siebie, delektowania się pysznościami z ogrodu, otulania ciepłym kocem i robienia tego co przynosi radość.
Wyniki badań wykazują, że kolorowanie pozwala wyciszyć natłok myśli, zatrzymać gonitwę i znaleźć chwilę tu i teraz. W świecie, który pędzi coraz szybciej takie chwile są naprawdę bezcenne.
Sama kolorowanka przedstawia urocze ilustracje z roślinami i kotkami w rolach głównych. Każda z ilustracji jest opisana, jaki kwiat przedstawia, kiedy on kwitnie i jakie ma znaczenie. Oprócz samej kolorowanki mamy już pokolorowany obok obrazek, który może być inspiracją dla nas, lub możemy sami ponieść wodze fantazji. Kartki są dość grube, jednak miejsce po drugiej stronie obrazka zawsze jest puste, na wypadek gdyby jakieś pisaki przebiły na drugą stronę.
Patrząc na te rysunki od razu się uśmiecham, a samo kolorowanie daje mi naprawdę dużo frajdy i odstresowuje.
Pamiętaj, że kolorowanie ma jeszcze jedną zaletę angażuje obie półkule mózgu. Lewa odpowiada za planowanie i dobór kolorów, prawa za twórczość i ekspresję. Dzięki temu kolorowanka staje się czymś więcej niż zabawą, to forma ćwiczenia uważności, regulacji emocji i oddechu.
Jako psycholog zdecydowanie polecam.

Informacje dodatkowe o Jesienny piknik kotów. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei:

Kup książkę Jesienny piknik kotów. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei

Przygoda zimową porą. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei
Cheon Seonjin0
Okładka ksiązki - Przygoda zimową porą. Kolorowanka z serii Kwiaty Korei

Poczuj magię świąt z relaksującymi kolorowankami Wspólnie z gromadką zwierząt przeżyj niezwykłe przygody w promieniach zimowego słońca. Zadbaj o świąteczny...