Okładka książki - Jeszcze będziemy szczęśliwi

Jeszcze będziemy szczęśliwi

„Jeszcze będziemy szczęśliwi” autorstwa Jagody Wochlik to opowieść o dorosłości, która czasami przychodzi zbyt wcześnie, zanim zdążymy spełnić choć jedno z naszych marzeń. Autorka zabiera nas w podróż przez życie Leny i Wiktora – dwojga ludzi, którzy spotykają się w momencie, gdy czują, że zmarnowali część swojego czasu. Lena zawsze stawiała innych na pierwszym miejscu, poświęcając własne potrzeby, natomiast Wiktor całkowicie oddał się karierze i budowaniu własnej firmy. Spotkanie tych dwojga nie jest przypadkowe – to moment, w którym oboje zdają sobie sprawę z tego, że życie wymknęło im się spod kontroli i że wiele rzeczy, które chcieli przeżyć, nadal czeka na realizację.

To właśnie z tego poczucia niezrealizowanych marzeń rodzi się pomysł wspólnego spisywania listy pragnień. Każde z nich tworzy zestaw wyjątkowych punktów, które mają nadrobić stracony czas i nadać sens codzienności. Jagoda Wochlik w mistrzowski sposób ukazuje proces, w którym bohaterowie uczą się siebie na nowo, mierzą się z własnymi ograniczeniami i lękami, a jednocześnie odkrywają, że spełnianie marzeń może stać się źródłem prawdziwej radości i poczucia pełni życia.

Styl autorki jest lekki, przystępny, a jednocześnie pełen emocji. Dzięki barwnym opisom i umiejętności wnikania w psychikę bohaterów czytelnik może niemal dotknąć ich uczuć, zrozumieć ich rozterki, radości i frustracje. Książka balansuje między refleksją nad życiem a subtelną dawką nadziei i inspiracji, pokazując, że nigdy nie jest za późno na zmiany i na realizację swoich pragnień. Porusza przy tym uniwersalne tematy: dorastanie, odpowiedzialność, sens życia, odwagi w podejmowaniu decyzji i odnajdywania własnej drogi w świecie pełnym oczekiwań i presji.

„Jeszcze będziemy szczęśliwi” to lektura dla wszystkich, którzy czasem czują, że życie wymknęło im się spod kontroli, którzy odkładają swoje marzenia na później, a także dla tych, którzy potrzebują przypomnienia, że szczęście można odnaleźć nawet w dorosłym życiu, jeśli tylko odważymy się zrobić pierwszy krok. To historia o nadziei, odwadze, samopoznaniu i sile drobnych decyzji, które mogą zmienić całe życie. Książka Jagody Wochlik inspiruje do zatrzymania się na chwilę, zastanowienia nad tym, co naprawdę ważne, i odważnego sięgania po swoje marzenia, niezależnie od tego, ile mamy lat i ile straciliśmy czasu.

To piękna, emocjonalna i refleksyjna powieść, która zostaje w pamięci na długo i skłania do przemyśleń nad własnym życiem oraz nad tym, jak wykorzystujemy każdą szansę, by być naprawdę szczęśliwym.

Informacje dodatkowe o Jeszcze będziemy szczęśliwi:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-10-08
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Jeszcze będziemy szczęśliwi

Kup książkę Jeszcze będziemy szczęśliwi

Miłość na niby
Jagoda Wochlik0
Okładka ksiązki - Miłość na niby

TO, CO NA POCZĄTKU MIAŁO BYĆ TYLKO NA NIBY, STAJE SIĘ Z CZASEM PRAWDZIWE. Maks odniósł w życiu sukces. Ma stabilną i dobrze płatną pracę oraz własne...

Jakoś to będzie, Różo
Jagoda Wochlik0
Okładka ksiązki - Jakoś to będzie, Różo

Przez kilka cudownych miesięcy Róża była naprawdę szczęśliwa. Och, może nie była najszczęśliwszą osobą na świecie, to prawda, ale niewiele jej do...