,, Wstydziła się własnych uczuć, ale poczucie palącej niesprawiedliwości nagle przytłoczyło ją z całą mocą. Każde z nich dostało rewelacyjny stary w życie, kochające domy, bezpieczeństwo i komfort a jeszcze teraz korzystali z tego życia bez przeszkód. Ona zaś- odwrotnie (...)"
,,Każde twoje słowo" to emocjonalny rollercoaster. Książka przedstawia historię, która swym realizmem złamała mi serce.
Karolina to dusza artysty. Miłość do sztuki miała już od wczesnych lat, co zaowocowało, że uczelnia, jaka wybrała to ASP. Piękna i mająca przed sobą cały świat, lecz w jednej chwili wszystkie marzenia legły w gruzach, wszystkie perspektywy na przyszłość zmieniły swój tor, a ona została pokierowana ścieżką, która wybrało jej życie.
Nelson ambitny student, który na staż wybiera się do UK. Rozłąka z ukochaną to codzienna udręka młodego chłopaka. Brak wiadomości od dziewczyny to brak nadziei na lepsze jutro.
Karolina i Nelson spotykają się ponownie w sytuacji, kora zaskakuje ich oboje. Co wydarzyło się lata temu? Czy tych dwoje ma szansę na przyjaźń? Czy niewyjaśnione sprawy ujrzą światło dzienne? Tego wszystkiego dowiecie się z książki.
,,Każde Twoje słowo" to książka, która wciąga nas od pierwszej strony, by pokazać, jakie życie potrafi być okrutne, jak los może zgotować nam piekło, z brakiem możliwości na lepsze jutro.
Życie głównej bohaterki złamało mi serce to, w jaki sposób radziła sobie z bólem, to jak wzięła na siebie wszystkie troski i smutki oraz to, w jaki sposób zrezygnowała ze szczęścia, by trwać u boku jednej z najbliższych jej osób.
Osądy wydajemy je bardzo często, lecz równie często nie zastanawiamy się nad ich wiarygodnością. Niedomówienia, brak rozmów to wszystko prowadzi do lawiny smutku i łez.
Autorka pokazała świat z dwóch perspektyw, poruszyła ciężkie tematy, co sprawiło, że się zatrzymałam i doceniłam świta i ludzi, którzy mnie otaczają. Rozmowa jest fundamentem związku, a jej brak może doprowadzić do upadku, z którego nie będziemy mogli się podnieść. Polecam książkę!!!!
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-06-08
Marta Wiczuk
Ta zbrodnia byłaby nieprawdopodobna... gdyby nie to, że wydarzyła się naprawdę. Luty 1980 roku. Podczas rutynowego patrolu dwóch pracowników warszawskich...
Młoda redaktorka poczytnego pisma dla kobiet „Madame”, Pola Białohorska, niespodziewanie otrzymuje od szefa polecenie przeprowadzenia wywiadu...