Okładka książki - Kicia Kocia i Nunuś. Hurra, nurkujemy!

Kicia Kocia i Nunuś. Hurra, nurkujemy!

Kicia Kocia i Nunuś wybierają się na wycieczkę pełną przygód. Czeka ich podróż pociągiem, pływanie łodzią i co najważniejsze nurkowanie w morzu. A do tego 47 okienek do otworzenia skrywających morskie zwierzęta i rzeczy związane z plażowaniem.

Ta pozycja jest idealna dla najmłodszych czytelników, wręcz zachęcająca, aby wziąć ją w dłonie i do niej zajrzeć. Tekstu tak naprawdę mamy tutaj niewiele, jedynie opisy co na danym obrazku widzimy. Najbardziej interesujące dla młodych czytelników są okienka do otworzenia, które skrywają tajemnice warte poznania. W głównej mierze są to morskie zwierzęta, ale nie tylko one.

Książka została ładnie wydana. Ma większy format, kartonowe strony i co najważniejsze dla maluchów – otwierane okienka. Myślę, że dzięki takiemu wydaniu nawet pomimo ciągłego użytkowania tej pozycji, książka może przetrwać w dobrym stanie bardzo długo. Piękne kolorowe obrazki nadają wyobraźni lepszy wydźwięk. Podróż nad morze może przynieść wiele niespodzianek, takich jak różnorakie zwierzątka, a nawet nurkując można spotkać wrak statku.

Kicia Kocia i Nunuś. Hurra nurkujemy! to idealna pozycja dla najmłodszych czytelników chcących rozpocząć przygodę z czytaniem. Otwierane okienka bowiem to coś, co na pewno ich zainteresuje i pochłonie bez reszty. Polecam.

Informacje dodatkowe o Kicia Kocia i Nunuś. Hurra, nurkujemy!:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2026-05-20
Dodał/a opinię: Grażyna Wróbel

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Książeczki obrazkowe dla dzieci Fabularne książki obrazkowe Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Kicia Kocia i Nunuś. Hurra, nurkujemy!

Kup książkę Kicia Kocia i Nunuś. Hurra, nurkujemy!

Kitty Kotty at the Beach
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kitty Kotty at the Beach

Bestsellerowa seria o Kici Koci teraz w języku angielskim! The Polish bestselling series now available in English! Kitty Kotty, the cheeky little...

Kicia Kocia. Co zasiejemy w ogródku?
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia. Co zasiejemy w ogródku?

Kicia Kocia jest bardzo przejęta. Razem z koleżankami i kolegami z przedszkola zakłada prawdziwy ogródek. Dzieci same proponują, jakie warzywa zasiać...