Okładka książki - Kłamstwa od serca

Kłamstwa od serca

Premiera książki się zbliża , a ja miałam niewątpliwą przyjemność przeczytać ją już teraz i bardzo się z tego cieszę.

Nie wiedziałam za bardzo czego spodziewać się po tej książce. Z opisu wynikało , a w sumie można było przypuszczać, że zawiera ona wątek ze zdradą, tytułowym kłamstwem. Obawiałam się jak to będzie dokładnie wyglądało. Ale niepotrzebnie , bo książka okazała się wyjątkowo przyjemną, a przynajmniej wciągającą i emocjonującą lekturą.

Cecile po rozstaniu z chłopakiem, topiła smutki w barze, gdzie spotkała Granta. Od tego dnia jej życie nabiera innych barw, między nimi tworzy się coś wyjątkowego . Aż do tego dnia, którego datę pamięta chyba każde z nas. 11 września 2001 roku także dla Cecile jest dniem tragicznym .

Autorka rewelacyjnie opisała dramaturgię tego ataku na WTC . W opisie rozmów między bohaterami zawarła strach, przerażenie , szok i wiele emocji, które towarzyszyły ludziom tego dnia. Każdy martwił się o swoich bliskich, których akurat nie miał pod ręką, obawiał się, że byli TAM i wielu niestety miało rację. I wszystko wskazuje na to, że również Grant był w WTC tego tragicznego dnia. Cecile jest załamana a gdy okazuje się, że inna kobieta szuka Granta, nie wie już co myśleć o tym co było między nimi i próbuje poznać prawdę. A okazuje się ona inna niż ja przypuszczałam .

W tej książce mamy całą masę emocji. Nie tylko różne oblicza miłości ale i rozczarowanie, wątpliwości, strach ... Poznajemy rozmaitych bohaterów, większości nie da się nie lubić. Ja po prostu pokochałam Scottiego. Polubiłam też Matthew i trzymałam kciuki za niego i Cecile. Co do Granta to przez całą książkę kilkakrotnie zmieniałam nastawienie do niego i bardzo mi się to podobało. Bo autorka tak umiejętnie skomplikowała te całą historię, że nie wiadomo momentami co o kim myśleć. Jest nieprzewidywalnie mimo, że nie ma tu pędzącej na łeb na szyję akcji, to książka na swój sposób intryguje i trzyma w napięciu. Ciężko ją odłożyć ale styl autorki jest tak lekki i łatwo przyswajalny , że nawet nie wiem kiedy a już mi się skończyła .

Tak więc moi drodzy, jeśli zachęciłam Was do tego książki , a mam nadzieję , że mi się to udało, to zazdroszczę tego jaka fajna lektura przed Wami. Bo to jedna z tych książek, którą chciałoby się przeczytać i zapomnieć...by móc przeczytać ją ponownie znów nie wiedząc co czeka na kolejnej stronie. Polecam

Informacje dodatkowe o Kłamstwa od serca:

Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2021-06-30
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Kłamstwa od serca

Kup książkę Kłamstwa od serca

Ten jedyny
Emily Giffin0
Okładka ksiązki - Ten jedyny

Czasem wymarzony książę z bajki okazuje się wielką pomyłką. Czasem ktoś, kto miał kochać, głęboko rani. Czasem miłość rodzi się tam, gdzie nikt się jej...

Dziecioodporna (pocket)
Emily Giffin0
Okładka ksiązki - Dziecioodporna (pocket)

Prowokująca historia małżeńska. Claudia i Ben nie chcą mieć dzieci, wolą robić karierę, podróżować, korzystać z życia. Do czasu? Pewnego dnia Ben oświadcza...