Książka poleca się na piątkowy wieczór!
-*-*-*-*-*-*
Almas wraz z matką i 2 siostrami przeprowadza się do Dubaju. Po tragicznych doświadczeniach w rodzinnym w Jemenie, ZAE ma być dla nich schronieniem i dać początek nowemu życiu.
Niestety dla Almas, zmuszonej do prostytucji, Dubaj staje się kolejnym piekłem. I tylko miłość pozwoli przez nie przejść.
-*-*-*-*-*-*
Tak, fabułę można łatwo przewidzieć. Jemenka i Marokańczyk spotykają się w najbardziej wyuzdanym miejscu na świecie. Wbrew logice i bez zgody otoczenia wybucha między nimi głębokie uczucie.
Na prawdę, niewiele już można dodać...
Lepiej jest zatem zwrócić uwagę na tło wydarzeń.
Autorka @kinga.jesman.autorka żyje w Dubaju od 2012 roku. Jest świadkiem przemian tego kulturowego tygla i bacznym obserwatorem ludzi szukających tam swojego szczęścia.
Dlatego z łatwością potrafi oddać klimat arabskich pałaców i przede wszystkim uwiarygodnić opisaną historię bohaterki. Takich dziewcząt jak Almas w Dubaju jest znacznie więcej. Dziewczyn, które poświęcają swój honor i dumę, by własnym ciałem zarobić na utrzymanie rodziny.
Autorka zapowiada kolejne części "Diamentu pustyni", w których pokaże życie innych narodowości w Zatoce Perskiej. Zapowiada się ciekawie!
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2024-01-24
sweet_emily_and_
Zainab wraca z krótkiego urlopu w Libanie, ale w mieszkaniu nie zastaje swojej współlokatorki. Jej telefon milczy, a pomieszczenia są dokładnie wysprzątane...
,,Devi. Waleczna Bogini" to historia młodej Hinduski, która manipulacją zostaje zmuszona do ślubu z, jak mogłoby się wydawać, kandydatem idealnym. Wszystko...