Okładka książki - Kontratak

Kontratak

W „Kontrataku” Sohn Won-Pyung przenosi nas w świat codzienności Ji-hye, która jak wiele osób doświadcza rozczarowania dorosłością. Jej życie to monotonny ciąg dni spędzonych jako wieczna stażystka w korporacyjnym molochu, gdzie czuje się jak niewidzialny trybik w wielkiej machinie.
Ji-hye, mając popularne imię, doskonale symbolizuje masowość i anonimowość współczesnego społeczeństwa. Jej marzenia o buncie stają w kontraście do wygody wybranego przez brata życia, co prowokuje ją do refleksji nad sensem i wartością swoich działań.
Spotkanie z Gyu-okiem, innym stażystą, staje się punktem zwrotnym, który skłania Ji-hye i jej nowo poznanych znajomych do refleksji nad własnym miejscem w świecie oraz nad wartością uczciwości w społeczeństwie, gdzie każdy stara się osiągnąć sukces kosztem innych.
Powieść Sohn Won-Pyung, chociaż rozwija się powoli, przepełniona jest głębokimi refleksjami nad sensem życia i własną tożsamością. Autorka zręcznie wplata w nudną codzienność bohaterów ważne przemyślenia na temat znaczenia pokory, uczciwości oraz własnego istnienia.
„Kontratak” to opowieść o walce z niesprawiedliwością oraz o poszukiwaniu sensu życia i odkrywaniu własnej wartości w społeczeństwie, które często ogranicza nas do roli jednego z wielu.
Wnioski, które wyciągają bohaterowie, są uniwersalne i dotykają każdego, kto kiedykolwiek zastanawiał się nad własnym miejscem w świecie. Sohn Won-Pyung zaprasza nas do refleksji nad sensem życia oraz nad tym, co naprawdę oznacza być wyjątkowym w społeczeństwie, które często stara się nas zatrzeć w szarej masie.

Informacje dodatkowe o Kontratak:

Kup książkę Kontratak

Almond
Won-Pyung Sohn0
Okładka ksiązki - Almond

Spotykają się dwa potwory. Jednym z nich jestem ja. Yunjae od urodzenia nie przejawia żadnych emocji. Cierpi na aleksytymię - zaburzenie, które utrudnia...