Okładka książki - Kraina Popiołu

Kraina Popiołu

Tom 2 cyklu Kroniki Ambhy

"Kraina popiołu" Tashy Suri to drugi tom z cyklu "The Books of Ambha". Powieść należy do gatunku fantasty a z poprzednim tomem łączy je zaledwie kilka wątków, więc można je czytać niezależnie od siebie. Chociaż zdecydowanie polecam czytanie według chronologii.

Przyznaję, iż nie mogłam się doczekać drugiego tomu tej serii, poprzednia część mnie zachwyciła i przy tej również się nie zawiodłam. To naprawdę świetnie napisana Powieść fantasy. Znajduje się w niej wszystko, co niezbędne, żeby powieść dobrze się czytało.

Autorka potrafi zachwycić czytelnika. Podoba mi się jej styl pisania i przemycania pewnych wartości. Na pewno jeszcze sięgnę po inne powieści tej autorki.

Fabuła skupia się tym razem na Arwie, która obecnie jest wdową i jako jedyna przeżyła masakrę, w której zginął jej mąż i jego ludzie. W pogoni za ucieczką od smutku, gniewu i hańby, Arwa udaje się do eremitorium wdów. Tam pragnie schować się przed swoją naturą i klątwą zatruwającą jej żyły. Jednak przed tym nie da się uciec. Jednak Arwa odkrywa, iż nie musi przyczynić się do upadku królestwa, może je uratować. Jednak czy uda jej się osiągnąć zamierzony cel?

Powieść urozmaicona została ilustracjami znajdującymi się w środku. Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Zdecydowanie zachęcam do lektury.

Polecam!

Kup książkę Kraina Popiołu

Oleandrowy miecz
Tasha Suri0
Okładka ksiązki - Oleandrowy miecz

"Oleandrowy miecz" - Proroctwo bezimiennego boga okazało się jednocześnie błogosławieństwem i przekleństwem. Malini zdecydowała się sięgnąć po władzę...

Jaśminowy tron. Płonące królestwa
Tasha Suri0
Okładka ksiązki - Jaśminowy tron. Płonące królestwa

Osierocona służąca i uwięziona księżniczka. Różni je wszystko: pochodzenie, bogactwo, wiedza. Łączy jeszcze więcej: dojmująca samotność, całkowite odrzucenie...