🧿🧿🧿🧿 Recenzja 🧿🧿🧿🧿
Seria : Zaślepieni #2
Wydawnictwo: Hm
@wydawnictwohm
🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿
" Człowiek, który zna datę swojej śmierci, zmienia się z każdym zbliżającym do niej dniem. Im mniej tych dni mu zostaje, tym mniej pozostaje człowieczeństwa w jego przerażonym umyśle..."
" Kres zaślepionych " to druga część serii " Zaślepieni" w której, poznajemy kolejne przygody naszych bohaterów..
Ta książka kontynuuje historię, którą pokochaliśmy, i zapowiada jeszcze więcej emocji i niebezpieczeństwa..
Od samego początku czuć, że coś wielkiego jest na horyzoncie..
Powieść jest naprawdę wciągająca i pełena emocji.. Autor świetnie buduje napięcie i tajemnicę wokół bohaterów, którzy walczą o przetrwanie ludzkości..
Autor potrafi zaskakiwać czytelnika zwrotami akcji i nieoczekiwanymi wydarzeniami..
Książka ma także świetne tempo narracji, które trzyma czytelnika w napięciu.. Autor potrafi zgrabnie przeplatać akcję i emocje, co sprawia, że trudno oderwać się od czytania..
Opisy postaci są bardzo wyraziste, a dialogi są naturalne i przekonujące.. Dodatkowo, autor umiejętnie buduje świat, w którym rozgrywa się historia, tworząc interesujące i oryginalne elementy..
Opis zamku, w którym Uwieziona jest Sonia, jest bardzo tajemniczy i dodaje dodatkowej intrygi..
Czytelnik czuje, że rozwiązanie tej tajemnicy może być kluczem do uratowania świata..
Naprawdę podoba mi się, jak autor tworzy ten świat pełen napięcia, niebezpieczeństwa i tajemniczości..
To jest naprawdę dobra książka, która trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej strony!
" Jak wspomniałem, człowiek boi się odmienności, tak było od tysiącleci, stosy zawsze płonęły, a jeżeli na szali leży dodatkowo jego życie, to staje się nieobliczalny... "
Historia dalszych losów bohaterów, którzy zostali rozdzieleni i muszą stawić czoła wielu wyzwaniom..
Nie wiemy, co się stało i jaki los spotkał Henia..
Sonii i Nieznajomy zostają schwytani i uwięzieni przez Otagona władcę Walmii..
Są przetrzymywanie i torturowani przez nieobliczanego władcę..
Król zamierza ją i jej dziecko użyć do eksperymentów..
Przetrzymywana w lochach Sonii traci nadzieję na odzyskanie wolności..
W międzyczasie, w podziemnych tunelach Walmii, grupa ludzi zbiera się i chce dokonać zmian.. Werbują alchemika Marika, który ma dostęp do Sonii..
Jednakże, zamek, w którym się znajduje, kryje w sobie tajemnicę, która może być kluczem do stworzenia antidotum..
Aby to osiągnąć, bohaterom będzie potrzebna pomoc nieoczekiwanego sojusznika..
Miasto zostaje zaatakowane, co sprzyja ucieczce bohaterów.. Wraz z Marikiem i tajemniczym mężczyzną, wyruszają w długą wędrówkę..
Jaki los czeka Sonii i jej towarzyszy?
Czy zdołają ocalić ludzkość?
Data wydania: 2023-10-03
Magdalena Grzejszczyk
Książka wydana w systemie Ridero, w niewielkim nakładzie. Jest cynicznym postapo, którego akcja toczy się na Zagłębiu - miejscu opanowanym przez wirus...
Zniszczenie… budzi mroczne siły, które powrócą po zemstę.Czy Głównemu Czyścicielowi uda się odkryć, kto stoi za przebudzoną mocą?Czy fala zabójstw...